Kulttuuri

Millainen tyttö saa olla? – Juvenalian opiskelijoiden esittämä Pikku naisia -musikaali kuvaa nuorena naisena olemisen vaikeutta

Pikku naisia -musikaali kuvaa neljän sisaren elämää ja sisaruutta koskettavasti ja elinvoimaisesti.

Oskari Kailes

Juvenalian musiikkiteatterin opiskelijat tuovat näyttämölle Broadwaylle sävelletyn musikaalin Pikku naisia. Se perustuu Louisa May Alcottin jo vuonna 1860-luvulla julkaistuun samannimiseen kirjaan.

Vanhan miehen roolia lukuun ottamatta rooleissa esiintyvät Juvenalian musiikkiteatterin opiskelijat. He päsevät näkemään alusta loppuun, miten esitys luodaan ja he ovat myös saaneet keskittyä täysillä roolisuorituksiinsa, koska lavastuksesta ja puvustuksesta huolehtivat Omnian opiskelijat.

Juvenalian esitys on musikaalin suomenkielinen kantaesitys ja käännös on tilattu Juvenalian musiikkiteatteria varten.

– Nyt kun naisten oikeudet ovat nousseet esille taas erityisen vahvalla tavalla, on tärkeää muistaa, että näiden esillä olevien aiheiden eli oman reviirin ja itsemääräämisoikeuden puolustamisen lisäksi tähän aiheeseen liittyy yhteiskunnan rakenteissa kummittelevat traditiot. Kuka saa kertoa tarinaa ja kenen ehdoilla, esityksen ohjaaja Vera Kiiskinen pohtii.

Liki 30 vuoden kokemuksella Kiiskinen sanoo, että naisten näkökulmasta kirjoitettuja tarinoita on edelleen vaikea saada esiin ja tuotantoon.

Pikku naisia -musikaali kuvaa neljän sisaren elämää ja sisaruutta koskettavasti. Se pureutuu etenkin nuorena naisena olemisen problematiikkaan.

Kiiskinen on halunnut säilyttää ohjauksessa epookin ja tuoda lavalle kauniin, historiallisen kuvakirjan, mutta nuoret naiset ovat silti samanlaisia kuin nyt.

Liput Lippu.fi:stä 11,50 / 22,50 e + toimitusmaksu. Esitykset Sellosalissa 16.5. klo 19, 17.5. klo 19 ja 18.5. klo 15.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu