Puheenaihe

"Asuntoja sinkuille ja dinkuille" – kuva: Hulppea liikekeskus asuntoineen korvaa Itäkeskuksen rupsahtaneen bussiterminaalin

Havainnekuva Punoksesta, joka tulee olemaan uusi kaupunkikeskus palveluineen ja hyvine liikenneyhteyksineen.

Cederqvist Jäntti Arkkitehdit Oy

YIT:n ja SATOn Punos-suunnitelmaa ehdotetaan suunnitteluvarauksen saajaksi Helsingin Itäkeskuksen Jokerikortteliin. Itäkeskuksen nykyisen bussiterminaalin kohdalle, metroaseman yläpuoliselle alueelle on tarkoitus rakentaa monipuolinen hybridikortteli. Kortteliin on suunniteltu omistus- ja vuokra-asuntoja, toimitilaa sekä joukkoliikenneterminaali.

– Toiminnoiltaan Punos jakautuu erilaisiin kerroksiin. Ensimmäisen kerroksen joukkoliikenneterminaalin kautta matkustetaan. Samaan katutasoon sijoittuu nopean asioinnin palveluita, kahviloita ja pistäytymispaikkoja, jotka lisäävät aseman viihtyisyyttä. Toisessa kerroksessa sijaitsevat ravintola- ja hyvinvointipalvelut, ja ylemmissä kerroksissa asutaan, kertoo kaupallisten tilojen hankekehitysjohtaja Sanni Tuomainen YIT:ltä.

Jokerikorttelin kehittämisestä järjestettiin viime vuoden keväällä kehittämiskilpailu, kilpailun järjesti Helsingin kaupunki. Hankkeen teknistä ja taloudellista toteutettavuutta selvitetään yhdessä Helsingin kaupungin, Raidejokeri-allianssin, HKL:n, HSL:n ja alueen toimijoiden kanssa. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2020, jolloin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuosina 2023–2024. Punokseen on suunnitteilla noin 350 asuntoa sekä noin 9 000 neliötä vuokrattavaa toimi- ja liiketilaa.

Luvassa on vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja sekä palveluasumista. Punoksen korttelipiha nousee omaan rauhaansa katutasoa korkeammalle ja asunnot sen ympärille kerrostaloihin.

– Punoksen asunnot sopivat kompaktin kokonsa ansiosta kaiken ikäisille sinkuille ja dinkuille, ja miksei myös vastaperustetun perheen ensimmäiseksi pesäpaikaksi tai varttuneemmalle väelle aktiivisen elämän kodiksi, sanoo yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala YIT:ltä.

Punos

  • Moderni joukkoliikenneterminaali yli 100 000 päivittäiselle joukkoliikenteen käyttäjälle.
  • Koteja 500 asukkaalle liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä.
  • Pika-asioinnin, ruokakulttuurin ja hyvinvoinnin palveluita, noin 9 000 neliöitä liiketilaa.
  • 150 uutta palvelualan työpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu