Puheenaihe

Rapistuvassa Träskändassa alkaa vihdoin tapahtua: Julkisivukorjauksiin 700 000 euroa

Träskändan kartanon tunnetuin omistaja oli Aurora Karamzin.

Arkisto/Minna Airamaa

Träskändan kartanossa alkaa kesällä mittava julkisivuremontti. Pitkään tyhjillään olevan kartanon julkisivukorjauksiin on budjetoitu 700 000 euroa vuosikorjausrahaa. Julkisivukorjausten jälkeen ulkovaipan pitäisi suojata rakennusta.

Sisätilojen peruskorjausta ei katsota tarkoituksenmukaiseksi tehdä ennen kuin kartanolle on löydetty pysyvä käyttötarkoitus. Kartanolle on etsitty vuokralaista jo pitkään. Kartanoon on koitettu houkutella esimerkiksi useita hotellitoimijoita.

 

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto käsitteli maanantaina kuntalaisaloitetta Träskändan kartanon saamiseksi kuntalaiskäyttöön.

Kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut liki 5 800 espoolaista.

Aloitteessa ehdotetaan, että kartanoa käytettäisiin jatkossa muun muassa Aurora Karamzinin perinnön vaalimiseen, kartanomiljöön matkailulliseen ja opetukselliseen käyttöön ja asukkaita palvelevaan pienyritystoimintaan.

Aloitteen mukaan rakennus tulee säilyttää kaupungin omistuksessa ja hallinnassa.

 

Kartanon tulevasta käytöstä järjestetään vuorovaikutteinen asukastilaisuus tämän vuoden aikana. Suunnittelussa on koko alueen käyttö mukaan lukien Aurorakoti.

Syyskuussa Träskändan puistossa on tarkoitus järjestää valotapahtuma. Tapahtumaa valmistellaan Espoon kulttuuripuolen ja Suomen Valotaiteen seuran yhteistyönä.

 

Tilapalvelut -liikelaitos on tehnyt alkuvuonna kuntotarkastuksen Träskändan kartanoon ja on laatimassa peruskorjaussuunnitelmaa. Peruskorjauksessa muun muassa kaikki kohteen tekniset järjestelmät tulevat uusittavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sanni Orasmaa tuo luonnonläheisiä konsertteja Träskändan viljamakasiiniin19.10.2018 13.00
Espoon otettava kantaa rapistuvan arvokartanon kohtaloon – kuntalaisaloitteessa toivotaan peruskorjausta, kahvilaa ja ilmaistiloja3.12.2018 14.42
Uusi yhdistys ajaa Träskändan kartanon kunnostamista kuntalaisten käyttöön2.1.2017 15.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu