Puheenaihe

Taksikuski jätti kehitysvammaisen tytön heitteille Espoossa – ”Aiheutti vaaraa lapsen hengelle”

Kuvituskuva.

Taksikuski on tuomittu sakkoihin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa, koska hän jätti lievästi kehitysvammaisen tytön heitteille Espoossa syyskuussa 2017.

Kuskin olisi pitänyt viedä tyttö koulusta kotiin ja luovuttaa hänet vanhemmille ”kädestä käteen”. Sen sijaan kuski oli jättänyt lapsen yksin rappukäytävän oven eteen.

Takapihalla ollut isä lähti etsimään lastaan, koska taksikuskin soittoa ei kuulunut sovittuun aikaan. Isä oli löytänyt itkuisen lapsen, joka oli hysteerinen ja järkyttynyt.

Vanhemmat kertoivat, että lapsi näki pitkään painajaisia ja pelkäsi taksikyytejä.

Kehitysvamman vuoksi tyttö oli 4–5-vuotiaan ikätasolla, ja hänen jättäminen yksin ulos oli vaarallista. Tytön kodin vieressä oli keskeneräinen rakennustyömaa, jossa liikkui raskaita ajoneuvoja. Tämän vuoksi syyttäjä katsoi, että heitteillejättö aiheutti vaaraa lapsen hengelle.

Taksikuski sanoi oikeudessa, että hän jätti tytön rappukäytävän oven eteen, koska ei tiennyt ”kädestä käteen” luovuttamisesta. Hän oli ollut kuskina vain lyhyen aikaa ja erityislapsien kuljetuksiin hän oli saanut yhden päivän koulutuksen.

Tuomittu sai 50 päiväsakkoa, jotka tekivät hänen tuloillaan 400 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koulutaksi jätti erityislapset 12 kertaa yksin kyydistä Espoossa – Poliisi Ylen mukaan: "Ei aihetta tutkintaan"18.5.2018 12.03
Espoon koulukuljetukset takkuavat jälleen: useat lapset jääneet odottamaan kyytejään – "Olen pahoillani tilanteesta"15.8.2018 16.33
Espoo teki Kajonin virheistä tutkintapyynnön poliisille – Syksyn kuluessa jo 12 pieleen mennyttä koulukyytiä15.12.2017 17.10
Espoon koulukuljetuksista rikosilmoitus: Jo toinen tapaus, jossa erityislapsi jätettiin yksin kyydistä 16.9.2017 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu