Kulttuuri

Leffa nuoruuden karikoista – Mimosa Willamo ja Johannes Brotherus rakastuneina teineinä

Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo muistelevat lämmöllä kesää ja kuvauksia vuonna 2016.

Anneli Tuominen-Halomo

Kesä 2016 jäi Mimosa Willamon ja Johannes Brotheruksen mieleen ihan mahtavana kesänä. Silloin oli hyvät kelit. Upea kesätunnelma tallentui hienosti myös heidän tähdittämäänsä Elvis & Onerva -nuortenelokuvaan, jota kuvattiin Espoossa ja Helsingissä.

4856591-n.jpg

Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo muistelevat lämmöllä kesää ja kuvauksia vuonna 2016. Kuva: Anneli Tuominen-Halomo

Elvis & Onerva on tulossa kuitenkin vasta nyt ensi-iltaan.

– Se johtuu siitä, että tekijät opiskelivat samaan aikaan. Jälkityöt on tehty tarkkaan ja harkiten, etenkin musiikkia ja äänipuolta on viilattu huolellisesti, Johannes Brotherus arvioi.

Mimosa ja Johannes vakuuttavat nauraen, että kyllä he vielä muistavat, mitä elokuvassa tapahtuu.

– Elokuvan ensimmäinen julkinen näytös oli Espoo Cinéssä, ja se palautti kaiken mieleen.

Kuvauspaikoissa oli Mimosa Willamolle tuttuja kulmia, koska hän on syntyperäinen espoolainen.

– Koulukohtauksia kuvattiin silloisen asuntoni huudeilla, Mimosa sanoo.

– Oli hauskaa päästä pois stadin ytimestä. Kuvauksia tehtiin muun muassa Nuuksiossa, Johannes huomauttaa.

Elvis & Onerva on nuortenelokuva. Siinä pohditaan, voiko nuori ihminen olla oma itsensä yhteisössä, jossa nuoreen kohdistuu ulkopuolelta paljon paineita ja odotuksia ja mitä vaikutuksia sillä sitten on.

– Elokuvassa on kiinnostavia henkilöitä, koska heitä ei ole viilattu täydellisiksi, vaan he toimivat vaistonsa varassa. Myös aikuiset hahmot olivat mahtavia, Mimosa Willamo sanoo.

– Elokuvan aikuiset ovat yhtä haavoittuvia ja he etsivät paikkaansa siinä missä nuoretkin. Elokuvassa on loistonäyttelijöitä ja heidän kanssa oli kiva tehdä töitä, Johannes Brotherus lisää.

4856589-n.jpg

Mimosa Willamo tekee kuvauksia ulkomailla ja Johannes Brotherus keskittyy musiikin tekemiseen. Kuva: Anneli Tuominen-Halomo

Sekä Willamo että Brotherus ovat jo uusissa projekteissa. Mimosa Willamo ehti piipahtaa muutamaksi päiväksi Suomeen Romaniasta. Siellä kuvataan osin Itä-Eurooppaan sijoittuvaa ruotsalaista Box 21 -sarjaa Viaplaylle.

Hän näyttelee sarjassa rikostutkija Mariana Hermanssonia, yhtä sarjan päärooleista.

Rooli on Willamon ensimmäinen kansainvälinen rooli. Hänet keksittiin rooliin agentuurin sivulta, jossa hänen kerrottiin näytelleen myös ruotsiksi.

– Kun sain kutsun koekuvauksiin, tarkistin, että kalenterissani on vapaata, Mimosa Willamo sanoo ja ilme kertoo kutsun mieluisuudesta.

Johannes Brotheruksen työt painottuvat nyt enemmän musiikin saralle, kun Sorjosen 3. kauden kuvaukset tulivat valmiiksi.

4856593-n.jpg

Musiikki pitää Johannes Brotheruksen kiireisenä, Mimosa Willamo puolestaan on ruotsalaissarjan kuvauksissa. Kuva: Anneli Tuominen-Halomo

Brotherus on myös Kuumaa-yhtyeen laulusolisti ja bändin ensimmäinen albumi julkaistiin keväällä. Kesällä Kuumaa esiintyy muun muassa Provinssirockissa.

– Olen alkanut enenevässä määrin kirjoittaa biisejä muille, Brotherus kertoo.

Elvis & Onerva on ensimmäinen Willamon ja Brotheruksen yhteistyö. Sen jälkeen heidät on nähty päärooleissa Yle Areenassa julkaistussa nuorten draamasarjassa HasBeen. Näyttelemisen lisäksi he olivat mukana kehittämässä sarjan tarinallista sisältöä.

– Kun tein ensimmäistä leffaa, ajattelin, että voin sitten joskus kertoa lastenlapsille näytelleeni elokuvassa vihaista teiniä. Nyt on jo muutakin kerrottavaa, kun olen päässyt näyttelemään myös sekä poliisia että rosvoa, Mimosa Willamo naurahtaa.

Näyttelijänä Mimosa on luonnonlahjakkuus, sillä Kallion ilmaisutaidon lukion jälkeen hän ei ole opiskellut alaa.

– On mahtavaa, että olen ilman koulutusta saanut sellaista duunia, jota on tosi hauska tehdä ja jossa saa kokeilla rajojaan.

– Nyt tiedän, mitä teen 6. heinäkuuta asti. Se on osa alan stressaavuutta, että koko ajan on haettava uusia töitä. Ehkä joskus palaan koulunpenkille, mutta nyt se ei ole ajankohtaista.

Elokuva

Uusi kotimainen nuortenelokuva Elvis & Onerva tulee ensi-iltaan perjantaina 7. kesäkuuta.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Mikael Syrjälä.

Pääosissa nähdään Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo. Avustajina paljon espoolaisia nuoria,

Espoon kaupunki on yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista, ja elokuvaa on kuvattu mm. Viherlaaksossa, Nuuksiossa ja Kauniaisissa.

Elokuva leviää koko Suomeen mm. Finnkinon ja Bio Rexin teattereissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu