Kulttuuri

Tapiolan kirkossa soi puolen tunnin mittainen konsertti joka kesätiistai

Musiikki soi jälleen aina kesätiistaisin puolen päivän aikaan Tapiolan kirkossa, Kirkkopolku 6. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1991.

Ensimmäinen Musiikkia puolen päivän aikaan -konsertti kuullaan tiistaina 11. kesäkuuta kello 12.

Avajaiskonsertissa esiintyvät sopraano Hedvig Paulig ja Tapiolan seurakunnan kanttori, urkuri Liisa Malkamäki, joka on myös konserttisarjan taiteellinen johtaja. Bachin suuri urkuteos Passacaglia ja fuuga c-mollissa saa seurakseen Händelin, Mozartin sekä suomalaisten Merikannon, Pylkkäsen ja Piiparisen lauluja.

– Yleisöä on näiden vuosikymmenten aikana ollut aina runsaasti. Tapiolan kirkkoon on helppo tulla, kirkon kynnys on matala ja perille pääsee helposti kävellen, pyörällä, metrolla ja monilla liityntäbusseillakin, Malkamäki muistuttaa.

Konserteissa on tänäkin vuonna tarjolla monipuolinen ohjelmakokonaisuus. Seuraava konsertti on 18. kesäkuuta. Silloin esiintyvät Tiina Sinkkonen (altto), Eric-Olof Söderström (piano), Patrik Latvala (kontrabasso) ja Thomas Törnroos (rummut)

25.6. esiintyvät Annikka Konttori-Gustafsson (piano) ja Kaj-Erik Gustafsson (urut).

Heinäkuussa, 2.7. on vuorossa Duo Rapeli: Eeva Rapeli ja Anna Linjama (piano), 9.7. Liina-Mari Raivola (sello) ja Matleena Nyman (piano), 16.7. Huilutrio Wacava, 23.7. Jyrki Anttila (tenori) ja Maija Anttila (urut ja piano) sekä 30.7. Kesäsarjan Nuori Taitaja Aleksanteri Wallius (urut).

Elokuun konsertit aloittaa 6.8. Tapiolan kuoro Pasi Hyökin johdolla. 13.8. esiintyvät Hannu Jurmu (tenori) ja Jouni Somero, (piano) ja 20.8. Kamarikuoro Gloria Seppo Murron johdolla.

Konsertit kestävät puoli tuntia ja niihin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu kerätään tänäkin vuonna Kirkon ulkomaanavulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu