Kulttuuri

Soiva Siili tekee konserttikiertueen Espoossa

Soiva Siili on äskettäin julkaissut levyllisen musiikkia.

Jaani Föhr

Oululainen Soiva Siili -duo kiertää Espoota alkavalla viikolla. Kiertueeseen kuuluu seitsemän puistokonserttia.

Soiva Siili -duon muodostavat Kyösti Salmijärvi (laulu ja kitara) ja Markus Lampela (laulu, irlantilainen tinapilli, irlantilainen säkkipilli ja huuliharppu).

Soivan Siilin musiikki on duon itsensä säveltämää ja pääosin myös sanoittamaa.

Soiva Siili on hiljattain julkaissut Ääniharava-albumin, joka sisältää 14 kappaletta. Duon mukaan levyllä käsitellään monia nykyihmistä askarruttavia asioita – mutta lasten kielellä.

Ääniharava kertoo Soivan Siilin elämästä viimeisen kahdentoista vuoden ajalta. Mukana on muutama vanhempikin laulu.

Ideat lauluihin ovat duon mukaan syntyneet päiväkodeissa, metsissä, saunoissa, äänitysstudion sohvilla, Kiinanmuurilla, hyvällä tuurilla, kylillä, kotikonnuilla ja Luxemburgin Eurooppa-koululla.

Albumi on julkaistu suoratoistopalveluissa ja cd-levynä.

Espoon kiertue alkaa maanantaina 10. kesäkuuta kello Suvelan asukaspuistosta. Muut konsertit ovat tiistaina 11.6. Soukan asukaspuisto, keskiviikkona 12.6. Olarin asukaspuistossa, maanantaina

17.6. Kylätalo Palttinan asukaspuistossa, tiistaina 18.6. Kivenlahden asukaspuistossa ja keskiviikkona 19.6. Hiirisuon asukaspuistossa. Kaikki konsertit alkavat kello 10.

Tiistaina 18.6. on toinenkin konsertti. Se järjestetään Suomen luontokeskus Haltiassa kello 17 alkaen.

Konsertit sopivat koko perheelle ja niihin on vapaa pääsy.

Asukaspuistoissa konsertit pidetään ulkona, joten yleisön kannattaa pukeutua sään mukaan.

Kovalla sateella konsertti voi joissain paikoissa olla sisällä, mutta kovin isot ryhmät eivät valitettavasti mahdu tiloihin. Paikkoja ei voi varata etukäteen.

Soiva Siili konsertoi päiväkodeissa, kouluissa sekä perhetapahtumissa noin 170 esiintymisen vuosivauhdilla. Suomen lisäksi duo on kiertänyt Venäjällä, Ruotsissa, muualla Euroopassa ja jopa Kiinassa asti.

Soiva Siili on saanut työstään monta tunnustusta. Vuonna 2012 Oulun kaupunki valitsi yhtyeen Vuoden Taiteilijaksi. Vuonna 2014 Soivalle Siilille myönnettiin Lastenkulttuurin Valtionpalkinto. Samana vuonna Soivan Siilin ja Jukka Takalon yhdessä julkaisema Vastarannan Siili -lastenlevy pääsi Emma-palkintoehdokkaaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu