Puheenaihe

IS: Jokereiden "suomalaisrahoituksen" taustalla venäläinen raha – kulisseista paljastui Venäjän 6. rikkain mies Vladimir Potanin

Jokereiden omistajuus siirtyi Harry Harkimolta Jari Kurrille.

Kuvakaappaus MTV:n videolta

Jääkiekon KHL-liigassa pelaava Helsingin Jokerit siirtyi aikaisemmin kesällä seuralegenda Jari Kurrin omistukseen.

Valtavaa, jopa 50 miljoonan euron tappiota KHL:ssä tehneen Jokereiden tulevasta rahoittajasta heräsi saman tien kysymyksiä. Nyt asia on ainakin Ilta-Sanomien tietojen mukaan selvinnyt.

Jokereita tulee rahoittamaan Nornickel-konserni, johon kuuluu Nornickel Harjavalta Oy. Konsernin taustalla häärii venäläinen oligarkki Vladimir Potanin, joka ei ole millään USA:n asettamalla talouspakotelistalla.

– Jokereille on merkittävästi hyötyä siitä, että seuran venäläistaustainen rahoitus tulee Suomessa toimivan ja pakotteiden ulottumattomissa olevan yhtiön kautta, ja siis nimenomaan normaalina sponsoritulona. Jos pakotteita ei olisi, tätä järjestelyä ei tarvittaisi, sisäpiirilähde kertoi Ilta-Sanomille.

Talouslehti Forbesin mukaan Potaninin omaisuus on noin 16 miljardia euroa. Häntä on tituleerattu Venäjän kuudenneksi rikkaimmaksi mieheksi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Palauttaako Jari Kurri Jokerit SM-liigaan – näin kommentoi Hjallis Harkimo6.6.2019 19.19
Jokeri-pakka sai puuttuvat ässät – "Tyttären syntymä helpotti paluuratkaisua", sanoo maalille tuleva Antti Niemi5.6.2019 21.01
Jokerit pelaa kolme harjoituspeliä Suomessa: Kaksi Vantaalla ja yksi Valkeakoskella6.6.2019 21.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu