Paikalliset

Uuteen kunnantaloon muutetaan Kirkkonummella joulukuussa

Kirkkonummen kunnantaloa viimeistellään muuttokuntoon. Lasinen yhdyssilta yhdistää kunnantalon niin sanottuun Senaattori-kiinteistöön ja siellä sijaitseviin yhdyskuntatekniikan toimialan tiloihin.

Katja Riihola

Kirkkonummen kunnantalo on viittä vaille valmis. Talon kalustaminen alkaa kuukauden päästä, ja eri toimialat muuttavat taloon porrastetusti joulukuun aikana niin, että muutto on ohi vuodenvaihteessa.

Tällä hetkellä viimeistellään sisätöitä, ja muuttoa odottaa jo kuumeisesti noin 150 työntekijää kahdessatoista eri toimipisteessä.

– Muuttoa on odotettu kovasti. Tunteet jo kuumenevat, luonnehtii väen tuntoja hallintojohtaja Risto Pakarinen.

Kirkkonummi ei rakennuta itse taloa itselleen, vaan tulee siihen vuokralle. Talon omistaa Kuntien Eläkevakuutus. Kirkkonummella on kuitenkin mahdollisuus lunastaa rakennus itselleen 15 vuoden kuluttua.

Rakennuksen pääarkkitehtina on toiminut Pekka Mäki arkkitehtitoimisto Siggestä. Mäki on suunnitellut myös muun muassa maailman parhaaksi rakennukseksi vuonna 2001 valitun Suomen Berliinin suurlähetystön sekä modernia ja historiallista rakennuskulttuuria sulavasti yhdistelevän Åbo Akademin Arken.

– Kunnantalo edustaa modernia arkkitehtuuria. Se ei ole kunnantaloksi tavanomainen. Siinä on paljon metallia ja kuparia. Se tulee kiinnostamaan ammattiväkeä, suunnittelijoita ja arkkitehtejä, Pakarinen ennustaa.

Kunnanhallituksen kokoushuone sekä auditorio, mikä toimii myös valtuustosalina, sijaitsevat kunnantalon sisääntulokerroksessa. Toiseen kerrokseen sijoittuvat perusturvan sosiaalipalvelut. Kolmanteen kerrokseen tulee sivistystoimi, neljänteen konsernihallinto ja kattokerrokseen sosiaalitilat saunoineen ja kokoustiloineen.

Kunnantalon sisääntulokerroksen sydämeksi tulee kahvila-ravintola, joka palvelee myös ulkopuolisia asiakkaita.

– Olen tyytyväinen. Isommilta vastoinkäymisiltä on vältytty. Uskoakseni hankkeen kaikki osapuolet, rakentaja, Kuntien Eläkevakuutus ja Kirkkonummen kunta ovat tyytyväisiä, Pakarinen sanoo.

Tällä hetkellä Kirkkonummella ei ole varsinaista kunnantaloa. Ylin hallinto on työskennellyt kunnanvirastoksi muutetussa yli satavuotiaassa sairaalarakennuksessa keskustan ulkopuolella.

Kunnantalo tulee maksamaan noin 21 miljoonaa euroa, joista rakennusurakkakustannukset lohkaisevat noin 16 miljoonaa euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu