Kulttuuri

Kesätekemistä espoolaisille – kierrätysmateriaaleista tehdään isoja ja pieniä taideteoksia

Kulttuurikontti vie kivaa toimintaa espoolaisille.

Anneli Tuominen-Halomo

Espoolaisilla on kesällä mahdollisuus tehdä taidetta kierrätysmateriaaleista. Ennen juhannusta tehdään Lintukoto-nimistä taideteosta. Työtä ohjaavat katutaiteilijat Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen.

Lintukotoa tehdään huomenna tiistaina 11. kesäkuuta Lasten kulttuurikeskus Aurorassa kello 10–13.

Torstaina 13.6 kello 11–14 työtä jatketaan Näyttelykeskus Weegeellä ja ensi viikolla, maanantaina 17.6. kello 11–14 ja tiistaina 18.6. kello 11–14 vuorossa on Sellon kirjasto.

Kaupunkitaideteos Lintukoto tehdään tuhansista kierrätysmuovin suikaleista, jotka sidotaan tupsuiksi ja kiinnitetään vaijereihin.

Valtavankokoinen teos ripustetaan Espoon Leppävaaraan Viaporintorille Espoo-päivän viikolla ja se on esillä 29.8.–1.9 muistuttamassa jäljellä olevien lintujen suojelemisen tärkeydestä.

Kulttuurikontti toimii aiempien kesien tapaan ja se on auki kesä–elokuussa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin kello 10–15.

Kesäkuussa Kulttuurikontti on Olarin asukaspuistossa (Meteorinkatu 7). Tiistaina 18. kesäkuuta ja torstaina 20. kesäkuuta tekstiilitaiteilija Greta Muuri johdattaa minitekstiilien maailmaan moderneilla käsityön tekemisen tekniikoilla. Materiaalina käytetään lankoja ja matonkuteita. Myös omia, käytettyjä kankaita voi tuota.

Teosten luomiseen ei tarvita aiempaa osaamista ja niiden valmistaminen soveltuu kaikenikäisille.

Juhannuksen jälkeen, tiistaina 25. kesäkuuta ja lauantaina 29. kesäkuuta Kulttuurikontissa tehdään Taidetieteellistä puutarhaa. Mielikuvituksellisia kasveja ja kukkia valmistetaan puu- ja tekstiilimateriaaleista ja niitä ”istutetaan” yhteisteokseen tai kotiinviemisiksi Maketti Muotoilukollektiivin johdolla eli paikalla ovat muotoilijat Laura Pokela ja Arja Rantala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu