Minne mennä

Lukukoirat kirjastoihin tuonut palkittiin – koirille voi käydä lukemassa kesälläkin

Lukukoira ei arvostele eikä hauku vaan kuuntelee kärsivällisesti vaikka lukija vähän takeltelisikin.

Marika Lumme

Suomen kirjastoseura on palkinnut Espoon kaupunginkirjastossa työskentelevän kirjastopedagogi Raisa Alameri-Sajaman tunnustuksena uutta luovasta ja valtakunnallisesta sekä paikallisesta kirjastojen kehittämisestä.

Alameri-Sajama on pitkän linjan lastenkirjastotyön erityisosaaja, joka toi Suomeen lukukoirat. Lukukoira ei arvostele virheistä tai korjaa, vaan kuuntelee ja antaa huomion lukijalle. Lukukoiratoiminnan on tarkoitus innostaa lukemaan ja tukea oppimista suorituspaineettomassa ympäristössä. Jo muutama vierailu lukukoiran luona voi nostaa lukijan itsetuntoa.

Espoon kirjastoissa työkeikkaa tekee useampi lukukoira, joille voi käydä lukemassa ääneen. Tälläkin viikolla kirjastokoira Patu vierailee Entressen kirjastossa torstaina kello 14–16. Patulle voi varata oman noin 15 minuutin lukuajan sähköpostilla osoitteesta [email protected]

Lukukoira Fila puolestaan on tavattavissa kesällä Sellon kirjaston Lastenmaassa joka toinen sunnuntai kello 11–13. Fila on paikalla seuraavan kerran sunnuntaina 16. kesäkuuta. Myös Filalle voi varata oman lukuajan Lastenmaasta.

Kirjastoseuran perinteinen Hilkka M. Kauppi -palkinto myönnettiin Alameri-Sajamalle Kirjastopäivillä viime viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu