Makumaailma

Kaurismäkien Corona-baari aukeaa uudessa osoitteessa – Eerikinkadulla luvassa "Maailmanlopun bileet"

Coronan biljardipuoli on viimeistä päivää auki 16. kesäkuuta, Corona-baarin ja Kafe Moskovan kiinnimenoa Eerikinkadulla juhlitaan kaksi iltaa kestävissä Maailmanlopun bileissä 18. ja 19. kesäkuuta.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Aki ja Mika Kaurismäen osittain omistama Corona-baari Eerikinkadulla aukeaa uuteen osoitteeseen.

– Osoitetta en vielä voi kertoa, järjestämme asiasta lehdistötilaisuuden lähiviikkoina, kertoo Corona-baaria Kaurismäkien ja Kari Pulkkisen kanssa vuonna 1992 perustamassa ollut ravintoloitsija Erkki Lahti.

 

Corona-baarin sulkeutuminen Eerikinkadulla tuli kaikille suurena yllätyksenä viime lokakuussa. Niin sanotussa Rakennusmestarien talossa Eerikinkadun ja Fredrikinkadun kulmassa sijaitseva baari joutuu jättämään rakennuksen muiden vuokralaisten tavoin, koska kiinteistöstä saneerataan hotelli.

Mika Kaurismäki sanoo amerikkalaisen Variety-lehden haastattelussa niin ikään, että baarit ja elokuvateatteri jatkavat elämää uudessa osoitteessa.

Corona-baarin ja sen aputoiminimen Eerikinkadun kulttuuriravintoloiden hallituksen puheenjohtaja on Aki Kaurismäki. Mika Kaurismäki, Erkki Lahti ja Risto Pulkkinen ovat hallituksen jäseniä.

– Biljardinpeluun on tarkoitus jatkua myös uudessa paikassa, sanoi Lahti Helsingin Uutisten haastattelussa viime vuoden lopulla.

Ravintolayhtiön etsinnässä oli tuolloin ykkösvaihtoehtona tila, jossa kaikki eri toiminnot voisivat jatkaa.

– Mutta tällaista vastaavaa tilaa, johon kaikki mahtuisi, tuskin löytyy. Yritämme kyllä, Lahti sanoi.

 

Eerikinkadun kompleksiin kuuluivat Corona-baari & biljardi, Kafe Moskova, Dubrovnik ja Kino Andorra.

Dubrovnik ja Kino Andorra lopettivat toimintansa 1. kesäkuuta. Corona-baari ja Kafe Moskova lopettavat toimintansa nykyisissä tiloissa 19. kesäkuuta. Baarin yhteydessä oleva biljardisali on Corona-baarin Facebook-sivun mukaan auki viimeistä kertaa 16. kesäkuuta.

Legendaarisen baarin lähtöä Eerikinkadulta juhlitaan huolella kahden illan ajan, sillä 18. ja 19. kesäkuuta kello 16 alkaen järjestetään Maailmanlopun bileet kaikille Coronan ja Kafe Moskovan ystäville. Luvassa on musiikkia, juomia ja tuttuja sekä tuntemattomia kanssajuhlijoita.

Molempina iltoina housebändinä soittaa Copasetic Brothers vierailevine artisteineen.

Jo ennen Kaurismäkien Corona-baaria ja Kafe Moskovaa Helsingissä menee kiinni toinen klassikkoravintola. Kasarmikadun Cantina Westin sulkemisen vuoksi järjestettävät monttubileet kestävät kolme päivää.

Juttua muokattu 11.6.2019 kello 15.55: lisätty tieto Cantina Westin sulkemisesta ja monttubileistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Cantina Westin monttubileet kestävät kolme päivää – "Harmittaa, että tämä loppuu"11.6.2019 06.05
Coronan ja muiden Eerikinkadun baarien loppu tuli järkytyksenä, julkkikset ja tavikset kommentoivat – "Voi perseen perse"23.10.2018 13.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu