Puheenaihe

Keski-ikäinen mies raiskasi perheensä luona yökyläilleen 4-vuotiaan – IS: Hovi vahvisti käräjäoikeuden antaman vankeustuomion

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Helsingin hovioikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa mies käytti seksuaalisesti hyväkseen perheensä luona yökyläillyttä lasta marraskuussa 2015. Hovi piti ennallaan Tuusulan käräjäoikeuden langettaman vankeustuomion ja määräsi miehen maksamaan lapselle kärsimyskorvausta 15 000 euroa, kertoo Ilta-Sanomat.

Käräjäoikeus tuomitsi 53-vuotiaan miehen alle 5-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta 3 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen sekä 20 000 euron korvauksiin Tuusulan käräjäoikeudessa marraskuussa 2017. Tapauksesta uutisoi Keski-Uusimaa.

Mies vaati hovissa syytteiden hylkäämistä ja syyttäjät puolestaan rangaistuksen korottamista, Ilta-Sanomat kertoo.

Käräjäoikeuden mukaan seksuaalirikokset tapahtuivat miehen omakotitalossa Pornaisissa, jossa lapsi oli ensimmäistä kertaa yksin yökylässä. Lapsi oli tuolloin 4 vuoden ja 8 kuukauden ikäinen.

Epäilykset hyväksikäytöstä heräsivät, kun lapsi kertoi tapahtumista vanhemmilleen omalla tavallaan yökylän jälkeen. Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen anaaliyhdyntään lapsen kanssa. Myös lääkärintarkastus tuki tapahtumia, Keski-Uusimaa kertoo.

Oikeudenkäynnissä kuultiin todistajina miehen vaimoa ja tämän aikuista tytärtä, jotka olivat talossa kyseisenä yönä. He nukkuivat eri kerroksessa eivätkä kertomansa mukaan havainneet ja kuulleet mitään epätavallista yön aikana.

Syyttäjä katsoi, että rikokset olivat omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle. Syytekirjelmän mukaan mies oli tavannut lasta säännöllisesti joka toinen viikonloppu. Hän ei kuitenkaan ole lapsen isä, Keski-Uusimaan jutussa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu