Puheenaihe

210 sakkoa kahdessa tunnissa ryöpsäytti toivotun keskustelun – ”Käyttäkää rajoituksia, jotka tuntuvat autoilijoista perustelluilta”

Moni Twitter-keskustelija puuttui mielestään perusteettomiin nopeusrajoituksiin työmailla. Sanna Jompero

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein tviittasi keskiviikkona poliisin kameran välähtäneen kahden tunnin aikana 277 autoilijan kohdalla Paciuksenkadun tietyömaalla Helsingissä. Näistä sakkorangaistus lähtee 210:lle.

Alueen nopeusrajoitus on 30 km/h. Pastersteinin mukaan kuvauskynnys oli 6 km/h, josta vähennetään tekninen vähennys 3 km/h. Autoilijalle lähtee siis huomautus 3 km/h ylinopeudesta.

Pastersteinin tviitti herätti keskustelua ja moni kyseenalaisti tietyörajoitusten perusteellisuutta niinä aikoina, kun työntekijät eivät ole paikalla. 

– Käyttäkää sellaisia rajoituksia, että ne tuntuvat autoilijoista perustelluilta, tviittasi Pete Poskiparta.

– Tuo on hyvinkin perusteltu nopeus. Sairaala-alueen työmaalta tulee raskaita ajoneuvoja kapeasta ajo-aukosta. Tienpitäjä eli #Helsinki päättää nopeusrajoitukset ja poliisi valvoo. Selkeä työnjako, vastasi Pasterstein.

Ratkaisuksi ongelmaan toivottiin esimerkiksi esimerkiksi sähköisiä rajoitusmerkkejä, jotka olisivat päällä vain, kun työt ovat käynnissä. Jotkut ehdottivat myös tilapäisiä hidastetöyssyjä ehkäisemään ylinopeuksia. 

Myös työntekijöiden turvallisuus nostettiin esiin keskustelussa. Vaikka nopeusrajoituksia toivottiin korkeammiksi niinä aikoina, kun töissä ei oltu, niin rangaistuksia toivottiin jopa kovemmiksi niinä aikoina, kun työmaalla oli henkilökuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu