Puheenaihe

Rantaradalla isoja muutoksia heti juhannuksen jälkeen: E- ja Y-junien arkiliikenne katkaistaan

Rantaradalla liikkuu arkisin aiempaa vähemmän junia kolmen kesäviikon ajan.

Arkisto / Sirkku Aalto

Lähijunat E ja Y eivät liikennöi juhannuksen jälkeisellä viikolla arkipäivisin lainkaan. Kyseiset junat eivät kulje arkisin myöskään ajalla 15.–28. heinäkuuta.

Rantaradan junaliikennettä karsitaan Helsingin ratapihalla tehtävien töiden vuoksi.

– Kyse on samoista töistä, jonka vuoksi junia katkaistiin viime kesänä Pasilaan. Kaikki junat jatkavat nyt Helsinkiin saakka, mutta raiteet eivät vedä (töiden vuoksi) määräänsä enempää, kertoo viestinnän asiantuntija Johannes Laitila HSL:stä.

Laitilan mukaan liikennöintiä haittaavissa ratatöissä tehdään uusia vaihteita, joilla parannetaan ratapihan välityskykyä.

 

Yhteydet Kirkkonummelta eteenpäin on järjestetty töiden aikana poikkeuksellisesti Siuntioon saakka ajettavilla U- ja L-junien vuoroilla. U-junat liikennöivät poikkeusaikatauluin.

Informaatiosuunnittelija Joona Packalén kertoo, että Rantaradan liikenne harvenee ratatöiden vuoksi noin puoleen. Kun esimerkiksi Kauklahteen on mennyt arkisin normaalisti keskimäärin neljä junaa tunnissa, harvenee yhteydet kahteen junaan tunnissa.

Eniten ratatyöt vaikuttavat liikenteeseen Kauklahdesta länteen.

– Jokaiselta bussilta ei nyt ole liityntäyhteyttä, Packalén sanoo.

E-junien lauantai- ja sunnuntaivuorot ajetaan normaalisti. Y-juna ei kulje normaalistikaan viikonloppuisin.

 

Juhannusviikonloppuna on Kauklahden länsipuolella junaliikenteessä katko niin ikään ratatöiden takia, kun Luomassa tehdään siltarumputyötä. L- ja U-junat korvataan katkon aikana busseilla.

Korvaava bussilinja 911X liikennöi Kauklahden aseman ja Kirkkonummen matkakeskuksen välillä ja kulkee myös väliasemien kautta. Tämä junaliikenteen katko alkaa lauantaina 22. kesäkuuta aamuneljältä ja jatkuu sunnuntaihin 23. kesäkuuta aamukuuteen saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kanssamatkustajat järkyttyivät – mies pahoinpiteli koiraa junassa lyömällä ja potkimalla8.6.2019 11.25
Vartijat käräyttivät huumekaupan juna-asemalla – 20-vuotiaan epäillyn repusta paljastui melkoinen supermarket19.2.2019 15.00
Lähijunia pidennettiin Espoon matkustajamäärien takia − ongelma syntyi Kirkkonummen päässä ja junat myöhästyvät21.11.2018 09.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu