Puheenaihe

MTV: Kahdesta murhan yrityksestä epäilty Haagan puukottaja lähti yksin Suomesta – sai poliisin mukaan apua ystäviltä ja tuttavilta

Kuvituskuva.

JOHANNA ERJONSALO

Poliisilla on nyt täysi varmuus siitä, että Haagan puukottaja Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi pakeni Irakiin tekonsa jälkeen maaliskuussa. Asiasta kertoo MTV uutiset.

Al-Hmedavi puukotti maaliskuun 3. päivä Helsingin Haagassa ex-puolisoaan, tämän ystävää ja kolmea lastaan lastensuojelun yksikön edustalla. Puukotukset tapahtuivat perhetapaamisen päätteeksi. Poliisi on kertonut, että puukotustilanteessa uskotaan olleen kyse kunniaväkivallasta.

Keskeytyneen teon jälkeen mies pakeni paikalta ja pian sen jälkeen Suomesta. Poliisin tietojen mukaan mies lähti Suomesta yksin, MTV kertoo.

– Hyvin todennäköisesti hän on edennyt maa- ja vesiteitse. On epätodennäköistä, että hän olisi lentänyt, koska siinä vaiheessa hänestä oli jo annettu pidätysmääräys ja tunnistuskuvat, joten lähes varmasti hän olisi jäänyt kiinni, jos hän olisi matkustanut lentämällä, Hätönen kertoo MTV:lle.

Poliisille on myös selvinnyt, että Al-Hmedavi sai apua matkansa aikana.

– Vahvasti vaikuttaa siltä, että hän on saanut apua ainakin Ruotsissa ja Tanskassa. Meillä on ystävien ja tuttavien osoitteita tiedossa, missä hän on ollut. Paikalliset poliisit tekivät näihin paikkoihin kotietsintöjä miehen pakomatkan aikana, mutta hän eteni sen verran nopeasti ja määrätietoisesti, että häntä ei ole silloin saatu kiinni, Hätönen kertoo MTV:lle.

Poliisi ei vielä kommentoi sitä, pyritäänkö Al-Hmedavi saamaan Suomeen Irakista.

Mies on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana rikoksista todennäköisin syin epäiltynä. Hänestä on tehty eurooppalainen pidätysmääräys. Tapauksen tutkinta etenee kansainvälisen yhteistyön kautta.

Al-Hmedavia epäillään kahdesta murhan yrityksestä, kolmesta törkeästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu