Puheenaihe

Yritys teki sen, mistä moni puhuu: 100 suomalaista työntekijää tuli pohjoisesta etelään töihin kesäksi – "Löytäminen ei ollut vaikeaa"

Maalarit Kaisa Kivioja (vas.), Mirjami Kivioja, Nina Isopahkala, Veera Korpela ja Raija Tuomikoski kävivät lounaalla Hyrylässä ja jatkoivat työtä tuusulalaisessa paritalokohteessa.

Jouko Tuomas-Kettunen

Seitsemän maalarin porukka urakoi paritalon kimpussa Tuusulassa.

Naiset maalaavat rakennusten ulkopinnat. Työ tehdään noin viikossa.

Talon asukas, perheen äiti, myhäilee tyytyväisenä, koska homma sujuu joutuisasti ja talo alkaa näyttää jälleen uudelta.

Talon kulmilta kuuluu murteita, sillä työntekijät ovat tulleet eri puolilta Suomea kesätöihin pääkaupunkiseudulle.

– Viikon olen vasta asunut etelässä. Olen tykännyt. Tulin hakemaan työkokemusta, virnistää kuusamolainen Nina Isopahkala Keski-Uusimaa-lehden haastattelussa.

Kulman takana urakoi Mirjami Kivioja, joka on kotoisin Nivalasta, mutta opiskelee nyt käsityön opettajaksi Helsingissä.

Talon takana terassiosaa viimeistelee joensuulainen Raija Tuomikoski ja toisella sivustalla mukavassa kesätuulessa työskentelevät Haapavedeltä kotoisin oleva, Vaasassa opiskeleva Hilla Jussila sekä espoolainen Olivia Holma.

Työvälineet he hakevat Väriset Oy:n kärrystä. Rekrytoinneista vastaava työpäällikkö Henry Lappalainen kertoo, että yritys palkkasi sata maalaria kesäksi töihin. Yritys tekee maalauksia ja pinnoitustöitä Uudenmaan kunnissa ja lähialueilla

– Alunperin yritys toimi Oulussa, mutta pikku hiljaa on liu´uttu tänne etelän perälle. Työmaat ovat täällä.

Vuodesta 2013 yrityksen kotipaikkakunta on ollut Vantaa. Lappalainen kertoo, että sadan työntekijän löytäminen ei ollut vaikeaa.

– Meillä on hyvä maine.

Kaikki maalarit perehdytetään työhön. Tavoitteena on motivoiva ilmapiiri. Vihtiläinen Veera Korpela kehuukin hyvää yhteishenkeä.

– Viestintä työnjohdon kanssa pelaa ja työntekijöistä välitetään.

Asuntoja on kesällä hyvin saatavilla. Kesän aikana porukoille järjestetään myös virkistysiltoja.

– Useita kiinteistöjä omistavat käyttävät meitä myös muissa kohteissa, koska homma toimii. Työt tehdään yleensä kahden hengen tiimeissä, Henry Lappalainen kertoo.

Asiasta uutisoi ensin Keski-Uusimaa.

100 maalaria töissä

Vantaalainen Väriset Oy palkkasi sata maalaria kesätöihin.

Yritys tekee maalauksia ja pinnoitustöitä Uudenmaan kunnissa ja lähialueilla.

Tavoitteena on motivoiva ilmapiiri ja tekemisen meininki. Kesän aikana työntekijöille järjestetään myös virkistysiltoja. Yhteishengen vaaliminen on tärkeää

Väriset Oy on oululaisveljesten Konsta ja Jeremias Peltokorven perustama maalausyritys. Aluksi veljekset perustivat toiminimet, joilla nuoret miehet itse pääsivät tekemään maalaustöitä kesätyönä.

Vuonna 2013 veljekset päättivät siirtää toiminnan Vantaalle. Oulussa palveluille riitti edelleen kysyntää, mutta pääkaupunkiseudulla tarve oli vielä suurempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu