Puheenaihe

US: Li Anderssonilta piikki Antti Rinteelle: ”Työttömyys on kaikkea muuta kuin chillaamista” – Professori: ”Kannattaa kysyä niiltä itseltään”

Opetusministeri Li Andersson kommentoi Twitterissä pääministeri Antti Rinteen lausuntoa työttömyydestä.

Johanna Erjonsalo

Opetusministeri Li Andersson huomauttaa Twitterissä pääministeri Antti Rinteelle, että ”työttömyys on kaikkea muuta kuin chillaamista”, kirjoittaa Uusi Suomi.

Kommentti liittyy Rinteen keskiviikkona työllisyysseminaarin päätöspuheenvuoron toteamukseen. Rinteen mukaan työikäisten ihmisten chillailu on omiaan vaarantamaan hyvinvointivaltion tulevaisuuden. Lausunnosta uutisoi Ilta-Sanomat.

Professori Jukka Kekkonen on liittynyt keskusteluun toivomalla demokratiaa ja osallisuutta, kun työelämän ongelmia ratkotaan Suomessa, kertoo Uusi Suomi.

– Kannattaa kysyä niiltä itseltään, joiden tilanne on hankala, mitä pitäisi työelämässä tehdä ja muuttaa. Ei ainakaan keskitettyä johtamista, jossa johtajat määräävät suunnan, Kekkonen kommentoi Twitterissä.

Rinteen hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin hallituskauden loppuun eli vuoteen 2023 mennessä. Se tarkoittaa tämän hetken ennusteeseen verrattuna työllisyyden kasvua noin 60 000 henkilöllä. Moni ekonomisti on epäillyt, että tavoite on karannut hallitukselta jo ennen sen varsinaisen työn alkua, kirjoittaa Uusi Suomi.

Uuden Suomen artikkeli Li Anderssonin kommenteista on täällä.

Uuden Suomen artikkeli Jukka Kekkosen kommenteista on puolestaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu