Minne mennä

Pentalanjärvessä järjestetään ohjattu vesijumppa

Pentalan saaressa sijaitsevassa Pentalanjärvervessä pääsee vesijumppaamaan ohjaajan johdolla lauantaina.

Anneli Tuominen-Halomo

Lauantaina 13. heinäkuuta on mahdollisuus ohjattuun vesijumppaan muualla kuin altaassa. Pentalan saaressa on pieni Pentalanjärvi, jossa Espoon kaupunginmuseo Kamu järjestää nyt vesijumpan.

Pentalanjärvi on luonnontilainen erämaajärvi eikä siellä ole virallista uimarantaa. Järvellä ei ole myöskään pukukoppeja, joten uima-asu kannattaa pukea päälle jo valmiiksi.

Järvelle lähdetään yhdessä kello 12.30 Saaristomuseon navetalle lähtevältä polulta suuren karttakyltin luota. Noin 15 minuutin kävelymatka käy lämmittelystä ja itse vesijumppa kestää puolisen tuntia.

Jumppa sopii kohtuullisen peruskunnon omaaville. Rantaan kuljetaan mäkistä metsäpolkua pitkin. Ranta on kallioinen ja siinä on joitakin kiviä.

Pentalanjärven keskisyvyys on vain noin 180 senttiä ja saaressa sijaitsevan järven erikoisuus on se, että järven etäläosassa sijaitsee pieni saari.

 

Ennen vesijumppaa on mahdollisuus osallistua rentoudu rannalla -harjoitukseen kello 11.30–12.15. Ranta-alueella tehdään ulkoilmassa helppoja kehoa huoltavia harjoituksia rauhalliseen tahtiin. Harjoituksissa keskitytään erityisesti niskan ja selän alueiden hyvinvointiin sekä keskivartalon vahvistamiseen. Lisäksi tehdään liikkuvuutta ja tasapainoa edistäviä harjoituksia omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Haluatko käsityösi sähkökaapin kylkeen? – osallistu ilmaiseen työpajaan Espoossa7.7.2019 10.45
Aloittelijoille sopiva geologiaretki9.7.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu