Puheenaihe

Kahden aikuisen koti Suurpellossa täyttyy väreistä ja taiteesta – "Kaikilla kotimme esineillä on tarina"

Matti Bucht on kiinnostunut sisustuksesta ja taiteesta.

Sini Pennanen

Riikka Hollo

Kuvat: Sini Pennanen

Espoon Suurpelto on kasvava alue, jossa on monenlaista asutusta ja vähitellen myös palveluja. Matti Bucht on asunut alueella aiemminkin, mutta kävi välillä muualla – ja palasi takaisin.

Värien ilotulitus ottaa vieraat vastaan heti sisäänkäynnissä. Värejä ei ole tässä kodissa säästelty – ja se tuo sisustukseen oman, uniikin leimansa.

– Olen aina ollut kiinnostunut sisustamisesta. Myös vanhempani laittoivat lapsuudenkotiani paljon. Tykkään väreistä ja haluan panostaa kodissani viihtyisyyteen. Muutimme reilu kuukausi sitten Soukasta tänne Suurpeltoon ja olemme olleet tyytyväisiä lähes uudenveroisessa asunnossamme, Bucht sanoo.

 

Suurpelto on sujuva yhdistelmä pariskuntia, yksinasuvia, lapsiperheitä ja ikäihmisiä. Myös asumismuotoja on moneen makuun: omistus-, osaomistus- ja vuokra-asunnot ovat alueella sulassa sovussa.

Bucht kiittelee Suurpellon hyvää tunnelmaa ja sujuvia liikenneyhteyksiä. Hänen työmatkansa Matinkylään kestää bussilla ainoastaan 15 minuuttia.

– Myös metro Matinkylästä Helsingin keskustaan on todella kätevä. On meillä autokin – ja siitä iloitsee myös lähellä asuva tyttäreni.

Kaikki kodin huonekalut ja esineet ovat Buchtille merkityksellisiä ja tärkeitä.

– Kaikilla kotimme esineillä on jonkinlainen tarina. Valkoinen perintösenkki on kulkenut aina mukanani. Monia löytöjä on tullut tehtyä niin huutokaupoista, antiikkiliikkeistä kuin kirpputoreiltakin. Lisäksi verhoilen ja päällystän huonekaluja uudelleen, Bucht kertoo.

 

Bucht matkustaa mielellään kaupunkilomille esimerkiksi Berliiniin tai Lontooseen. Hän kiertää sisustusliikkeitä tehden sellaisia löytöjä mitä ei Suomesta saa. Myös museot ja teatteri ovat miehen mieleen.

– Kuljetin kerran suuren kynttilänjalan Amsterdamista. Kun näen jotain kotiimme sopivaa, se on vain saatava, Matti nauraa.

Buchtin koti onkin taidokas sekoitus modernia ja vanhaa, värikästä ja kuvioitua, tummaa ja vaaleaa. Taide tuo huoneistoon oman pikantin lisänsä. Tässä kodissa tykätään sisustaa luovasti yhdistellen.

– Rakastan taidetta. Käyn taidegallerioissa ja Kaapelitehtaalla erillisissä taidetapahtumissa, joista löytyy joskus omaankin kotiin sopivaa taidetta. Teen paljon myös itse. Esimerkiksi kadulta löytämäni liikennemerkin tuunasin taulun muotoon. Myös makuuhuoneen seinällä olevat mummolan vanhat maitokaapin ovet olen tuunannut seinään sopiviksi. Ilmastointiaukkojen valkoiset päällyslevyt saivat piristystä, kun kiinnitin niihin lasinaluset, Bucht listaa.

 

Tunnelmaa ja väriä Bucht on tottunut näkemään myös pariskunnan Lapin mökillä, jonne he suuntaavat taas tänäkin kesänä. Valoisat yöt ja rauha vetävät puoleensa.

– Arvostan omannäköistä kotia ja visuaalinen silmäni pystyy hahmottamaan asioita myös tyhjään tilaan. Niinpä minulle oli heti muuton jälkeen todella tärkeää, että saamme paikat kuntoon heti eikä viikkojen päästä, Bucht summaa.

Bucht kannustaakin ihmisiä löytämään oman sisäisen rohkeutensa sisustamisessa. Antiikkikaupat, kirpputorit, sisustuskaupat ja sosiaalisen median kierrätysryhmät ovat hyviä paikkoja uusien sisustuselementtien löytämiseen.

– Tuunaus ja sisustusharrastukseni on edennyt jo siihen suuntaan, että olemme osallistuneet tyttäreni kanssa Uunisaaren joulumyyjäisiin, jossa myyn itse tekemiäni sisustus- ja käsityöjuttuja. Näin on tarkoitus tehdä myös tänä vuonna.

Etsimme koteja

Länsiväylässä ilmestyy viikonloppuisin juttusarja, jossa kurkistetaan Espoossa, Kauniaisissa tai Kirkkonummella asuvien ihmisten koteihin.

Koti voi olla vaikkapa omin käsin rakennettu omakotitalo luonnon keskellä tai pieni kerrostaloyksiö, omistusasunto tai vuokrakoti, siihen voi liittyä mielenkiintoinen yksityiskohta tai se voi olla sisustuksellisesti mielenkiintoinen.

Kurkistamme mielellämme myös lukijoiden pihoille ja parvekkeille.

Jos innostuit ajatuksesta, lähetä rohkeasti sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja kerro, mikä juuri sinun kodistasi tekee persoonallisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kerrostalokodin parveke on sisustettu kasvien ehdoilla1.7.2019 20.15
Katso kuvat: Paola Suhonen toi kotinsa vuodeksi kerrostaloon Ainoan päälle – "Tapiola on pyörinyt töideni tematiikassa"11.5.2019 08.00
Pohjanmaalla asuva Leena suuntaa kaupunkilomalle Matinkylään – "Pidän 70-luvun pienkerrostalon tunnelmasta"22.4.2019 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu