Puheenaihe

Hurstin ruokajakelu palaa kesätauolta tuhansien avuksi – "Odotettavissa tavallista pidempi jono"

Sini Hursti. Arkistokuva.

Hurstin ruokajakelu alkaa kesätauon jälkeen keskiviikkona Helsinginkadun ja Fleminginkadun kulmassa. Toiminnanjohtaja Sini Hurstin mukaan jakeluun on odotettavissa noin 3000 kävijää.

– Yleensä tauon jälkeen on hieman pidemmät jonot, ja samoin oli ennen kesätauolle jäämistä. Normaalisti ihmisiä käy päivässä noin 2400–2800, ja luulen, että samoilla luvuilla mennään jatkossakin, Hursti kertoo.

Kaksi kertaa viikossa järjestettävä ruokajakelu jäi kesätauolle juhannuksen jälkeen. Hurstin mukaan kyselyjä jakelusta tuli heille aluksi aina välillä.

– Heinäkuussa elintarvikejakelua järjestetään Myllypurossa Herttoniemen seurakunnan toimesta, ja uskon ihmisten siirtyneen sinne. Sieltä on kerrottukin, että heidän jononsa pitenevät aina heinäkuussa.

Hurstin mukaan heidän toimintansa on tällä hetkellä turvattu ainakin vuodeksi. Hän on myös toiveikas Helsingin kaupungin myöntämän tuen suhteen.

Helsingin kaupunki leikkasi järjestön tukea muutama vuosi sitten ja viime vuonna ruokajakelutoiminta uhkasi loppua kokonaan. Tuolloin toiminnan jatkumisen turvasivat muut lahjoittajat. Yksityisten lahjoittajien lisäksi esimerkiksi Metallica tuki toimintaa 25 000 eurolla ja liikemies, kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo 30 000 eurolla.

Kaupungin myöntämä tuki normalisoitui entiselle tasolleen viime vuonna ja Sini Hursti uskoo, että se pysyy myös tänä vuonna entisellään.

– Olemme kiitollisia, että ihmiset ovat jaksaneet tukea työtämme ja toivomme tietysti, että se jatkuisi edelleen. Toimimme täysin lahjoitusten varassa. Toki tilatkin voivat olla epävarmoja, mutta kyllä jakelulle aina paikat keksitään. Ihmisiä ei jätetä ilman ruokaa, Hursti sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu