Kulttuuri

Tenorit ja bassot huomio! – Olarin seurakunnan kuoro ottaa uusia laulajia

Kuoron tavoitteena on esittää kaikki teokset puhtaasti ja raikkaasti laulaen, Mikko Niinikoski linjaa.

.

Olarin seurakunnan kamarikuoro ottaa uusia laulajia. Kuoronjohtaja Mikko Niinikosken tavoitteena on luoda kuoro, joka etenee vauhdikkaasti, harjoittelee vaativaakin ohjelmistoa ja on taidoiltaan espoolaista huipputasoa.

– Tavoitteena on saada naisääniin 10–12 laulajaa ja miesääniin 8–10 laulajaa per stemma, kuoronjohtaja, Niinikoski kertoo.

Olarin seurakunnan kamarikuoro, joka viime vuodet tunnettiin Wähäpaimenena, sai noin vuosi sitten johtajakseen Mikko Niinikosken.

Kevätkauden alussa järjestettiin koelaulu, ja kuoroon otettiin koelaulun ja musikaalisuustestin perusteella noin 30 kokenutta laulajaa, joiden joukossa runsaasti myös uusia laulajia.

Ydinryhmän täydennykseksi kaivataan erityisesti miesääniä.

– Jos laulajalla on tarkka sävelkorva ja hän pystyy laulamaan puhtaasti, voi kehittyä erinomaiseksi kuorolaulajaksi. Joukossa on aina kokeneita laulajia. Kokeneen konkarin vieressä on helppo edistyä vähemmälläkin kuorokokemuksella. Kuoronjohtajan näkökulmasta mukavaa on edetä kuoron kanssa, jossa on samantasoisia uuden omaksujia, Niinikoski sanoo.

Pääsääntöisesti kuoron harjoitukset riittävät, mutta monet kuorolaiset harjoittelevat myös itsenäisesti kotona tai joskus jopa keskenään pienemmissä porukoissa.

Kuoronjohtajan toive on, että kuorolainen pystyisi sitoutumaan säännöllisiin harjoituksiin, koska kuoron soundin kehittämiseksi läsnäolo yhteisissä harjoituksissa on tärkeää.

Syyskaudella harjoitellaan John Rutterin Requiem ja Camille Saint-Saënsin Jouluoratorio.

Kuoro avustaa 2–4 kertaa kaudessa Olarin seurakunnan jumalanpalveluksissa koko kuorona tai pienempinä ryhminä. Syksyn aikana kuoro avustaa muun muassa pyhäinpäivän iltana Olarin kirkossa messussa.

Olarin seurakunnan kamarikuoro aloittaa kauden 22. elokuuta. Kuoro ottaa mukaan uusia laulajia. Vapaita paikkoja on eniten tenorissa ja bassossa, mutta kaikki laulajat huomioidaan. Ota yhteyttä kuoronjohtaja Mikko Niinikoskeen, 040 506 3779 tai [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu