Urheilu

Kartingin kuninkuusluokan SM Kirkkonummelle − Arto tähtää ammattilaiseksi, seuraavana MM-kisat Italiassa

Arto Ojarannan voitokas kausi alkoi toukokuussa tutulla harjoitteluradalla Vihdissä.

Kirkkonummelainen Arto Ojaranta (18) varmisteli viikonvaihteessa tähän saakka merkittävimmän merkkipaalun autourheilu-urallaan, kartingin Suomen mestaruuden.

Kouvolassa ajetuissa, kartingin suurimman eli kuninkuusluokan KZ2-kauden lopettajaisissa Ojaranta nappasi kirkkaimman mitalin.

Ennen Kouvolan osakilpailuja, kausi oli jo hyvin pulkassa ja SM-titteli pitkälle varmistettu. Kouvolassa ei tarvinnut enää välttämättä kärkisijoille.

Nuoren kuskin tähtäin on korkealla. − Työ autourheilun parissa on tavoitteena. F1-ura on nyt ehkä vähän kaukaa haettu, mutta joka tapauksessa ammattilaisuraa tavoittelen, Ojaranta kertoo päättäväisesti.

Ensi kausi on Ojarannan mukaan tarkoitus ajaa joko edelleen tutussa karting-luokassa palkkakuskin roolissa tai tavoitella paikkaa Formula 4:ssa.

− Kaikki riippuu autourheilussa sponsoreista, ilman ulkopuolista tukea ei oikein pääsee eteenpäin.

Nuori kuljettajalupaus etsii sponsoreita ja on enemmän kuin kiinnostunut yhteistyöstä kaupallisten kumppaneiden kanssa.

Kilpaileminen ei ole vielä tältä kaudelta ohi. Italiassa ajetaan 16.-22. syyskuuta kartingin KZ2-sarjan maailmanmestaruuksista, jonne tulee osanottajia ympäri maailmaa.

Ojaranta pääsee ajamaan MM-kisaa karting-autojen runkovalmistajan tehdastiimissä.

Viime vuonna hän oli mukana jo EM -ja MM-kilpailussa.

Ojaranta on aloittanut kilpailemisen ja autoharrastuksensa kahdeksanvuotiaana ja edennyt pienempien kartingautojen kautta kovimpaan luokkaan.

Viime vuonna hän sai SM-pronssia ja nyt siis kahdeksan osakilpailun jälkeen voitti Suomen mestaruuden.

Kirkkonummella ei ole mahdollisuutta harjoitella. Lähin rata löytyy Vihdistä.

Karting on Suomessa vain kesäharrastus, tarpeeksi isoa sisärataa ei ole suurimmille autoille. Siksi Ojarannan perheellä on ollut tapana tehdä talvisin harjoitusleirimatkoja Italiaan.

Ojarannan ajama KZ2-auto on 125-kuutioinen, kuusivaihteinen ja 55-56 -hevosvoimainen menopeli, joka kulkee radasta riippuen 130-160 kilometriä tunnissa. Auto maksaa noin 11 000 euroa.

− Vuodet radoilla ovat sujuneet onneksi hyvin, Pari kertaa olen tullut yliajetuksi, mutta mitään loukkaantumisia ei ole tapahtunut. Rikki menneitä uusia osia saa kaupasta, Ojaranta toteaa.

Ojaranta opiskelee tällä hetkellä sähköautomaatiota ja valmistuu asentajaksi. Harrastuksiin kuuluu myös säbän pelaaminen Kirkkonummen Rangerseissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espooseen perustettu kartingin erikoisseura17.1.2018 09.00
Bembölen kartingradalla tehty kahdesti ilkivaltaa6.6.2019 17.54
JJ Lehto ajoi ulos karting-radalla Vantaalla ja joutui sairaalaan28.5.2017 15.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu