Urheilu

Suomen yleisurhelun huiput koolla Espoossa – Dohan MM-kisoihin haetaan lisää urheilijoita

Sara Kuivisto voitti tämän kesän Kalevan Kisoissa sekä 800 ja 1500 metrin matkat.

Anssi Mäkinen

Tämän viikon sunnuntaina 18. elokuuta on tarjolla todella kovatasoinen yleisurheilukilpailu Leppävaaran stadionilla.

Tapahtumassa nähdään iso tukku Kalevan kisojen mestareita parin viikon takaa. Mukana on myös urheilijoita, jotka edustivat Suomea edellisen viikonlopun Superliigan kilpailussa.

Paluun kilpailukentille tekee keihäänheittäjä Oliver Helander. Hänet on jo valittu syyskuun lopulla alkaviin MM-kisoihin. Dohaan on hänen lisäkseen saanut matkalipun Antti Ruuskanen. Kolmas mies on vielä nimeämättä.

Koska Tero Pitkämäki ei edelleenkään pysty kilpailemaan, kolmannesta paikasta kilpailevat tiukimmin tämän vuoden Kalevan kisojen voittaja Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela. He kummatkin ovat tehneet MM-kisarajan ja tulevat heittämään kisoihimme, Espoon Motonet GP:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esko Kuha kertoo.

Kilpailujen pääsihteeri Anders Wikholm iloitsee siitä, että Leppävaarassa nähdään suomalaisen yleisurheilun kärki. Mukana on myös useita kummankin järjestävän seuran Esbo IF:n ja Espoon Tapioiden yleisurheilijoita.

– Lisäksi urheilijoiden hankinnasta vastannut Tuomo Salonen on saanut ulkomailta hyviä kirittäjiä suomalaisurheilijoille, Wikholm jatkaa.

Kuha uskoo, että 800 metrillä Sara Kuivisto hakee kovan kirittäjän myötä tosissaan Dohan MM-kisarajaa.

Naisten pika-aidoissa nähdään puolestaan kova kotimainen taisto, jota ryydittävät ulkolaiset vieraat. MM-kisoihin jo valittu kärkikolmikko Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri on ilmoittautunut Leppävaaran iltaan.

Tänä kesänä Suomen ennätystä parantanut Ella Junnila hyppää korkeutta ja illan päättävässä 400 metrin aidoissa nähdään nousukuntoinen Oskari Mörö.

Tähän mennessä MM-kisoihin on nimetty 11 urheilijaa. Heidän joukossaan on Leppävaarassa kisaava kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä. Viimeiset valinnat Dohaan tehdään 2. syyskuuta.

Leppävaaran stadionilla lajeina ovat myös 100 ja 200 metrin ratakelaukset sekä tuolikeihäänheitto. Niissä kelaavat muiden muassa Leo-Pekka Tähti, Henry Manni, Toni Piispanen ja belgialainen Peter Genyn.

Kilpailujen virallinen avaus on kello 18.30. Jo sitä ennen kilpaillaan useissa lajeissa kello 16.30 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu