Puheenaihe

Matinkylän uimahallin hinta nousi miljoonilla – kävijälle se ei näy mitenkään

Havainnekuva Matinkylän uimahallista.

Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Matinkylän uimahallin arvioitu hinta on noussut Espoon päättäjien aiemmin hyväksymästä arviosta, vaikka sinne ei ole tulossa erillisen hyppyaltaan tapaisia lisäyksiä.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi vuonna 2016 Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman, jossa hankkeen kattohinta oli 27,4 miljoonaa euroa.

Nyt uimahallin arvioidaan maksavan väestönsuojapaikkoineen noin 32,5 miljoonaa euroa.

– Rakentaminen maksaa pääkaupunkiseudulla enemmän tänä päivänä. Hinnannousu johtuu yksinkertaisesti siitä, kertoo Kiinteistö Oy Matinkylän uimahallin toimitusjohtaja Maarit Elo.

Espoon kaupunginhallitus myönsi maanantaina luvan Matinkylän uimahallin rakentamisen aloittamiseen. Ennen kuin hallin rakentaminen voi alkaa, kiinteistöyhtiön hallituksen on vielä hyväksyttävä urakkatarjoukset.

Matinkylän uimahallia on määrä alkaa rakentaa syksyllä. Hallin on tarkoitus valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Hallin rakentamisen aloitus on myöhästynyt aiemmasta arviosta. Vielä alkuvuonna arvio oli, että Tynnyripuistoon kauppakeskus Ison Omenan läheisyyteen nousevan hallin rakentaminen alkaisi keväällä ja että siellä uitaisiin syksyllä 2021 (LV 23.1.).

– Hallin avaaminen voi viivästyä muutamalla kuukaudella, mutta puhumme joka tapauksessa loppuvuodesta 2021, liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko Espoon kaupungilta sanoi Länsiväylälle kesäkuussa (LV 26.6.).

Matinkylän uimahalliin tulee kahdeksanratainen 50 metrin allas, joka on jaettavissa 25 metrin radoiksi kaksiosaisella välisillalla. Lisäksi sinne on tulossa muun muassa monitoimiallas, opetusallas ja kahluuallas.

Alun perin halliin kaavailtiin nykyistä enemmänkin vesipinta-alaa, mutta hallisuunnitelmia piti karsia kustannusten ja tontin ahtauden takia. Esimerkiksi erillisestä hyppyaltaasta luovuttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Matinkylän uimahallin rakentaminen ei ole vielä alkanut – "Hallin avaaminen voi viivästyä muutamalla kuukaudella"26.6.2019 08.45
Matinkylässä uidaan syksyllä 2021 – katso havainnekuvat uimahallista23.1.2019 06.40
Nyt se on lähellä: Matinkylän uimahallin päätökset loppusuoralla, rakennustyöt alkaisivat jo ensi vuonna14.12.2018 06.45
Uimahallipula jatkuu Espoossa vielä pitkään – Matinkylän uimahallista tulossa torso27.8.2016 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu