Puheenaihe

Espoo haluaa rollaattorit maksutta bussiin kuten lastenvaunutkin – HSL ei innostu: "Tarkastaja auttaa lipun hankinnassa"

HSL ei innostu siitä, että rollaattorilla kulkevat voisivat matkustaa sen joukkoliikenteessä maksutta.

Sirpa Repo

Espoo haluaa, että rollaattorilla kulkevat voisivat matkustaa maksutta Helsingin seudun liikenteen HSL:n joukkoliikenteessä.

Kaupunginhallitus päätti kesäkuussa, että Espoo tavoittelee rollaattorin rinnastamista lastenvaunuihin HSL:n seuraavassa talousarviossa. Lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa 0–6-vuotiasta lasta kuljettava saa matkustaa HSL:n joukkoliikennevälineissä ilman lippua.

HSL:n vuoden 2020 talousarvion valmistelu alkaa syyskuussa.

Juri Aaltonen (sd.) ja yli 20 muuta espoolaisvaltuutettua jättivät maaliskuussa valtuustoaloitteen, jossa he esittivät rollaattorin rinnastamista lastenvaunuihin HSL:n joukkoliikenteessä. He perustelivat aloitetta muun muassa turvallisuudella.

HSL ei ole aloitteesta innoissaan. Se huomauttaa aloitetta koskevassa lausunnossaan, että rollaattorilla kulkevat voivat mennä bussiin keskiovesta eikä matkakorttia tai mobiilippua tarvitse näyttää kortinlukijalle tai kuljettajalle.

– Jos rollaattorilla kulkevan matkustajan ei ole ollut mahdollista hankkia lippua, ei tarkastustilanteessa peritä tarkastusmaksua, vaan tarkastaja auttaa lipun hankinnassa, HSL toteaa.

HSL muistuttaa, että lastenvaunujen kanssa liikkuvien maksuttomat matkat ovat käytäntö ajalta, jolloin lippuja ostettiin bussinkuljettajalta eikä vaunuja voinut jättää yksin keskisillalle siksi ajaksi.

Nykyisin vain noin prosentti lipuista ostetaan HSL:n mukaan suoraan kuljettajalta. Maksuttomuus lastenvaunujen kanssa liikuttaessa olisi HSL:n virkamiesnäkemyksen mukaan syytä rajata ainoastaan niihin busseihin, joissa lipun voi hankkia vain etuovelta.

Espoon valtuuston on määrä käsitellä aloitetta kokouksessaan tänään maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HSL-sovellus tilttasi, kun jättiyleisö lähti kotiin Ed Sheeranin konsertista – Toimittamatta jääneet liput hyvitetään24.7.2019 12.10
Näille HSL-linjoille lisätään maanantaina 30 uutta sähköbussia – näin matkustusmukavuuden luvataan parantuvan7.8.2019 20.05
Espoo vastaa HSL:n vyöhykerajan siirtoa vaativille: Johtaisi lippujen kallistumiseen7.5.2019 09.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu