Urheilu

Veikkausliigassa tungos ylempään jatkosarjaan  – FC Honka kohtaa kotona HJK:n

Elmo Heinonen teki ensiesiintymisensä FC Hongan paidassa edellisessä kotiottelussa. Joukkue pelasi tuolloin SJK:n kanssa maalittoman tasapelin.

Sirpa Repo

Veikkausliigaa pelataan tällä kaudella uudella systeemillä. Runkosarjassa, jonka jälkeen 12 joukkuetta jakautuu kahteen eri jatkosarjaan, on vain kaksi kierrosta.

FC Honka pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa tulevana lauantaina. Silloin se saa haastajakseen kestomenestyjän naapurista, jonka tämä kausi ei ole mennyt sen omien tavoitteiden mukaan.

HJK-ottelu alkaa jo keskellä päivää.

– HJK-matsit ovat yleensä olleet tiukkoja pelejä. Kyllä meidän pitäisi kotikentällämme pystyä näyttämään, mihin me pystymme, FC Hongan manageri Hexi Arteva sanoo.

 

Kummallakin joukkueella on runkosarjassa enää kaksi ottelua. FC Honka on neljäntenä 31 pisteellä. HJK on heti seuraavana 30 pisteellä.

Arteva muistuttaa, että tuleva vastustaja on kesän aikana vahvistunut todella paljon. Oman joukkueensa hän myöntää myös vahvistuneen.

Toissaviikolla kerrottiin, että espoolaisjoukkueeseen tekee paluun Macoumba Kandji. Hän teki viime kaudella Honka-paidassa 16 maalia.

– Hänellä on nyt alaraajavamma, eikä hän pääse pelaamaan vielä ensi lauantain otteluun. Syksyn aikana hänet pitäisi nähdä tositoimissa, Arteva kertoo.

Vahvistuksiin kuuluvat ulkomailta tulleet Erik Bakke, Nasiru Banahene ja Kakkosessa Salon Palloilijoissa pelannut Elmo Heinonen. Hän pelasi FC Hongan riveissä jo edellisessä kotiottelussa.

Vastaavasti FC Hongan vahvuudesta on poistunut neljä pelaajaa.

– Ei näillä pelaajamuutoksilla ollut isoa rahallista nettovaikutusta. Luis Silvan ja Abel Suarezin kanssa määräaikaiset sopimukset purettiin yhteisymmärryksessä. Saimme niistä korvaukset, manageri selvittää.

 

Espoolaisjoukkue hävisi maanantaina FC Lahdelle. Tappion vuoksi joukkueen pääsy ylempään jatkosarjaan on vielä auki.

Mestaruussarjaksi nimetyssä jatkosarjassa pelaa kuusi joukkuetta yksinkertaisen sarjan. Kuusi heikompaa joutuu haastajasarjaan.

FC Honka päättää runkosarjan Kokkolassa KPV:n kotikentällä. Peräpään joukkue kävi kesäkuussa Tapiolassa hakemassa voiton.

– Sarjassa ei ole heittopusseja. Me joudumme ponnistelemaan täysillä kaikkien kanssa. Kauttamme on leimannut epätasaisuus. Hyviä pelejä on seurannut vähän heikompia, Arteva tunnustaa.

Sama on ollu tilanne HJK:n leirissä. Viimeisimmässä Veikkausliigan ottelussaan joukkue hävisi juuri KPV:lle.

Mestaruussarjan joukkueet saavat mukaansa siihen mennessä hankkimansa pisteet. Kaikilla otteluilla on merkitystä mitalejakin ajatellen.

Viime vuonna FC Honka oli Veikkausliigassa neljäs. Tämän kauden tavoitteeksi päävalmentaja Vesa Vasara on kertonut tuon sijoituksen parantamisen.

Arteva sanoo samaa. Tavoitteena on mitali ja siitä pidetään kiinni. Ensin on kuitenkin päästävä ylempään jatkosarjaan, johon on kova tungos.

Manageri odottaa jatkosarjan olevan tosi jännittävä ja tasainen. Se on sellainen jo runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella.

– Uusi sarjajärjestelmä on onnistunut. Koska otteluja on vähemmän, saadaan enemmän ehjiä harjoitusviikkoja. Kun on harjoiteltu paremmin, on pelin taso noussut, Arteva arvioi.

 

Naisten Liigassa FC Honka on vankasti toisena HJK:n takana, kun runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros. Espoolaisjoukkue pelaa sen tulevana viikonloppuna vieraissa.

Sen ja maaottelutauon jälkeen FC Honka pelaa yläloppusarjassa viiden muun runkosarjassa parhaiten sijoittuneiden kanssa.

Naisissakin jatketaan yksinkertaisella sarjalla niin, että siihen mennessä saadut pisteet ovat pohjapisteinä.

Viime kaudella FC Honka oli neljäs.

Pisteitä jaossa

Seuraavat kotiottelut

Miesten Kakkosessa FC Espoo–Gnistan Leppävaaran stadionilla torstaina 22. elokuuta kello 18.

Veikkausliigassa FC Honka–HJK Tapiolan stadionilla lauantaina 24. elokuuta jo kello 13.

Miesten Kakkosessa GrIFK–EPS Kauniaisten keskuskentällä sunnuntaina 25. elokuuta kello 18.30.

Miesten Kakkosessa FC Honka Akatemia–KäPa Tapiolan urheilupuiston tekonurmi ykkösellä perjantaina 30. elokuuta kello 18.30.

Naisten Liigan jatkosarjojen otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, koska viimeinen runkosarjan kierros pelataan tämän viikon lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vahvistunut FC Honka himoitsee mitalia Veikkausliigasta6.4.2019 08.25
FC Hongan pronssi ärsyttävän lähellä 27.10.2018 19.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu