Urheilu

Putoaako HJK tai Honka alasarjaan? Veikkausliigassa alkavat nyt huippujännittävät kierrokset

HIFK ryöväsi paikallispeleissä pisteen HJK:lta ja Hongalta kolme.

Johanna Erjonsalo

Jalkapalloliigan alkusarja huipentuu elokuussa, minkä jälkeen sarja jakaantuu kahteen osaan. Kuusi parasta joukkuetta menevät yläloppusarjaan eli mestaruussarjaan ja kuusi huonointa alaloppusarjaan eli haastajasarjaan.

Tällä hetkellä käydäänkin kiivasta taitoa viimeisistä paikoista, sillä joukkueilla on jäljellä 2–3 ottelua, ja piste-erot ovat erittäin pieniä.

FC Inter, Ilves ja KuPS menevät mestaruussarjaan, mutta muut kolme joukkuetta ovat vielä auki. Kuudennella sijalla on tällä hetkellä pieneen kriisiin ajautunut SJK, joka on tasapisteissä takana olevan FC Lahden kanssa kanssa.

Kummallakin on kasassa 28 pistettä, ja SJK on kuhnurien edellä ainoastaan paremman maalieronsa turvin. Myös viidentenä oleva HJK (30 pistettä) ja neljäntenä oleva FC Honka (31) voivat vielä tippua haastajasarjaan. 

Lahden lisäksi mestaruussarjaan pyrkivät vielä IFK Mariehamn ja HIFK, jotka ovat kolmen pisteen päässä SJK:sta ja Lahdesta. HIFK:n tilanne on tästä porukasta paras, sillä se pelaa vielä kolme alkusarjaottelua, kun taas MIFK, Lahti, SJK, HJK ja Honka pelaavat enää kaksi ottelua. HIFK voi siis vielä kerätä yhdeksän sarjapistettä. Kaiken lisäksi sillä on parempi maalisuhde kuin esimerkiksi SJK:lla ja Lahdella. 

Otteluohjelman puolesta HIFK:n tehtävä on hankala, sillä se kohtaa kahdesti Ilveksen ja juuri avausvoittonsa ottaneen VPS:n kerran.

VPS, KPV ja RoPS pelaavat varmuudella haastajasarjassa.

Haastajasarjasta voi vielä päästä mukaan sarjan pronssitaistoon, sillä haastajasarjan voittaja pääsee mukaan uuteen pudotuspelikisaan. Mestaruussarjan sijoille 4–6 jäävät joukkueet ja haastajasarjan voittaja pelaavat pudotuspelit, joiden voittaja pääsee pelaamaan pronssipeliin mestaruussarjan kolmosen kanssa.

Pronssin lisäksi panoksena on europaikka ensi kaudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu