Kulttuuri

Kauko Räsäsen ateljeessa pop up -näyttely

Kuvanveistäjä Kauko Räsäsen entisessä ateljeessa Soukassa järjestetään Kohtaamisia-niminen pop up -taidenäyttely, jonka taiteilijoita ovat seppämestari Upi Anttila ja kuvataiteilija Leena Arnould.

 

Näyttelyssä on esillä Upi Anttilan taoksia ja Leena Arnouldin abstrakteja maalauksia.

Upi Anttilalla on paja Fiskarsissa, jossa hän tekee kaikenlaisia käyttöesineitä ja -rakenteita. Oppilaantien näyttelyyn hän tuo pääasiassa suurikokoisia, vapaasti toteuttamiaan teoksia.

Leena Arnouldilta on esillä kymmenkunta abstraktia öljymaalausta.

– En ole koulutukseltani taidemaalari, mutta olen maalannut vuosikymmeniä, oppinut lukemalla, tutkimalla ja ennen kaikkea erehtymällä ja aloittamalla aina uudelleen. Maalaaminen on minulle todellinen henkireikä, Leena Arnould sanoo.

 

Idea näyttelystä heräsi siitä, että Arnould koki aika turhauttavaksi nähdä isänsä ateljee tyhjänä ja käyttämättömänä. Se on ollut tyhjillään kevään konserttisarjasta lähtien.

Ateljeetalon ensimmäinen osa on rakennettu vuonna 1961 ja Kauko Räsänen laajensi sitä useaan otteeseen.

Säätiön omistamassa ateljeetalossa on viisi ateljeeta asuntoineen ja Kauko Räsänen -kotimuseo, jossa on nähtävillä hänen suunnittelemiaan mitaleja.

Koska ateljeetalolla on jo ikää, se on peruskorjausten tarpeessa.

– Säätiö odottaa edelleen päätöstä avustuksesta, jonka turvin isän entisen ateljeen ikkunaseinä saataisiin korjattua, Leena Arnould sanoo.

 

Kauko Räsäsen ateljee on Soukassa, osoitteessa Oppilaantie 2 A. Näyttely on avoinna 7.–15. syyskuuta kello 14–19.

Kohtaamisia-näyttelyn ajan yleisö pääsee tutustumaan myös ateljeetaloon, sen pieneen museoon ja halutessaan saa myös kuulla tarinoita talosta sekä siitä, mistä Kohtaamisissa on kyse.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu