Puheenaihe

Kokonsa tuplaavassa kauppakeskuksessa uskotaan Stockmannin menestykseen – "Teemme Ainoasta tarpeeksi ison, mutta emme liian isoa"

Katutasoon tulee ravintoloita, jotka saavat ulkoterassin Ainoan länsipuolelle rakennettavalle aukiolle, kertoo Juha Mäkelä. Kolmanteen kerrokseen avautuu ravintolamaailma.

Johanna Halava

Kauppakeskus Ainoan laajennuksen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja avajaisia vietetään 24. lokakuuta.

Kaupan murroksesta ja verkkokaupan kasvusta huolimatta Ainoassa suhtaudutaan luottavaisesti tulevaisuuteen.

– Mielenkiintoista nähdä, mitä palveluja ihmiset jatkossa haluavat kivijalasta ja mikä menee kokonaan verkkoon. Osalla toimijoista liiketilan tarve pienenee ja osalla taas suurenee, toteaa Ainoan kauppakeskuspäällikkö Juha Mäkelä.

Talouselämä kertoi (16.8.), että Stockmannin tavarataloilla on edessä alasajo, jos pörssiyhtiön kannattavuus ei palaa.

Mäkelä ei halua spekuloida sillä, minkälaisia vaikutuksia Ainoalle olisi, jos Stockmann luopuisi jossain vaiheessa tavarataloista.

– Stockmann on toiminut Tapiolassa yli 30 vuotta. Meillä on erittäin hyvää yhteistyötä ja uskon kaupalliseen menestykseen Ainoassa, hän tyytyy sanomaan.

– Teemme Ainoasta tarpeeksi ison, mutta ei liian isoa. Meillä on sellaisia toimijoita, joita ei ole muissa kauppakeskuksissa. Tänne on helppo tulla sekä julkisilla että autolla. Kahvila- ja ravintolatarjonta vastaavat kysyntää, luettelee Mäkelä keinoja selviytyä kauppakeskusten välisessä kilpailussa.

 

Laajennusosan tiloista noin 80 prosenttia on jo vuokrattu. Nykyisten tilojen vuokrausaste on 98,5 prosenttia.

– Se on keskiarvoa parempi muihin kauppakeskuksiin verrattuna, Mäkelä kehaisee.

Laajennuksen valmistuttua valmistuu myös lopullinen yhteys kauppakeskuksesta bussiterminaaliin. Väliaikainen vihreä käytävä Lindexin vierestä poistuu käytöstä.

Myös metroaseman molemmilta puolilta pääsee jatkossa nousemaan suoraan kauppakeskukseen.

 

Laajennuksen kolmanteen kerrokseen valmistuu ravintolamaailma Food Garden, johon tulee seitsemän toimijaa.

– Sinne tulee pääasiassa sellaisia ravintoloita, joita ei ole entuudestaan Espoossa tai muissa kauppakeskuksissa, kuten Bistro o Mat, Madison Gastro & Wine ja Friends & Brgrs.

Ravintolamaailmaan pääsee myös kauppakeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella, joten ravintoloita on mahdollista pitää auki myöhempään esimerkiksi perjantaisin ja lauantaisin.

Kävelykansitasolle avautuvat Hangon makaronitehdas, Classic Pizza, olutravintola Gallows Bird sekä nepalilainen ravintola ulkoterasseineen.

 

Uuteen osaan tulee liukuportaat M-tasolta kolmanteen kerrokseen asti. Jokaiseen kerrokseen tulee vessat, jotka sijaitsevat samassa kohdassa joka kerroksessa.

Osa nykyisistä liikkeistä, kuten H&M, Sand ja Peura, siirtyvät laajennuksen puolelle sen valmistuttua.

– Niiden nykyisistä tiloista käydään neuvotteluja. On sekä isoja että pieniä toimijoita, jotka ovat olleet kiinnostuneita tiloista, Mäkelä sanoo.

 

Mäkelän mukaan Ainoaan tullaan ympäri pääkaupunkiseutua, vaikka painopiste toki on espoolaisissa.

– Kävijäalue ulottuu varsin pitkälle länteen. Siinä Stockmann on varmasti tärkeä tekijä, Mäkelä toteaa.

– Odotamme piikkiä kävijä- ja myyntimäärissä loppuvuodelle, sillä uutuus on aina uutuus, Mäkelä sanoo.

Kauppakeskus Ainoa

Laajennus sijoittuu entisen Stockmannin tavaratalon paikalle.

Vuokrattavaa liiketilaa on tällä hetkellä 30 000 neliötä ja liikkeitä 52. Laajennuksen myötä vuokrattavien liiketilojen määrä kasvaa 50 000 neliöön ja liikkeitä tulee olemaan yli sata.

Uudet liikkeet ja ravintolat: Annabella, Biang, Bistro O Mat, Burger King, Classic Pizza, Deliberi, DNA, Elisa, Elixia, Emotion, Espoon kaupungin asiointipiste, Espresso House, Fenno-optiikka, Fiilinki, Flying Tiger, Friends & Brgrs, Gallows Bird, Hangon makaronitehdas, H&M, Itsudemo, Kare Design, Kello ja kulta Pulkkinen, Kicks, K-Market, LN Sushi Art, Madison Gastro & Wine, Momotoko, Peura, Plantagen, Polarn O. Pyret, Rax Pizzabuffet, Ruohonjuuri, Salon Hot Hair, Sand, Shortcut, Specsavers, Suomalainen kirjakauppa, Søstene Grene, Telia, The Body Shop, Timanttiset, Vallila, Zio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ainoan laajennusosaan Suomessa uusia sisustusliikkeitä Tanskasta ja Saksasta23.8.2019 11.00
Ravintolamaailma ja kymmeniä uusia liikkeitä – kauppakeskus Ainoan laajennus avautuu Tapiolassa lokakuussa24.5.2019 09.24
Yhä lisää liiketiloja ja ravintoloita Tapiolaan Ainoan viereen – "Pienemmistä tiloista kova kysyntä"9.5.2019 06.45
Stockmann nimitti uudeksi toimitusjohtajakseen Jari Latvasen9.8.2019 08.35
Jumbon Stockmann aikoo sulkea ruokaosastonsa – muoti ja kosmetiikka pääosaan27.6.2019 09.39
Stockmann vähentää yt-neuvottelujen tuloksena 150 työpaikkaa13.6.2019 16.18
Stockmannin toimitusjohtaja eroaa – "Matkaan on mahtunut niin onnistumisia kuin haasteitakin"22.3.2019 09.24
Stockmann vähentää henkilökuntaa ja tavoittelee 40 miljoonan euron säästöjä uudella strategialla, joka keskittyy laatutuotteisiin30.4.2019 09.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu