Puheenaihe

Raidejokerin rakentaminen etenee: Alberganesplanadi on työmaana seuraavan parin vuoden ajan

Alberganesplanadilta on kaadettu reunimmaisin kirsikkapuiden rivi. Raidejokeri kulkee puistikon länsipuolella ja vie puurivin lisäksi myös osan kadunvarren pysäköintipaikoista.

Minna Airamaa

Raidejokerin työt ovat alkaneet Alberganesplanadilla kirsikkapuurivistön kaadolla ja asukaspysäköintipaikkojen siirrolla. Kadun asukaspysäköintipaikat on korvattu Säterinkadulle, Huvilinnanaukiolle ja Huvilinnanmäelle rakennetuilla paikoilla.

Hankepäällikkö Mira Saarentaus Espoon kaupungilta kertoo, että seuraavaksi alkavat kaivutyöt, joita riittää syksyn, talven ja kevään ajaksi. Pikaraitiotien rakentaminen vaatii maaperän vahvistamista Alberganesplanadilla kauppakeskuksen päässä.

– Pintamaan poistaminen ja kaivaminen ovat alkamassa. Maata vahvistetaan Sellon päädyssä paalulaatoilla. Maan alla joudutaan siirtämään johtoja. Kiskot rakennetaan viimeistään vuonna 2021, Saarentaus kertoo.

Alberganesplanadi on rakennustyömaana puolentoista kahden vuoden ajan. Kaistasulkuja saatetaan joutua tekemään tilapäisesti.

 

Leppävaaran Linnoitustiellä on ollut iso raidejokerin työmaa käynnissä heinäkuusta lähtien. Siellä on tehty muun muassa vesijohtosiirtoja ja louhintaa. Työt etenevät etelän suunnasta kohti Alberganesplanadia. Louhinnat jatkuvat vuoden loppuun.

 

Joukkoliikennesillan rakentaminen Turunväylän yli on alkamassa syyskuussa, ja sillan rakentaminen tulee vaikuttamaan Turunväylän liikenteeseen.

Turunväylälle johtavilta rampeilta poistetaan väliaikaisesti kaistoja ja väylällä olevia kaistoja kavennetaan.

Liikenne Turunväylällä voidaan lyhytaikaisesti katkaista räjäytysten vuoksi. Lisäksi työmaan kohdalla nopeusrajoituksia lasketaan.

– Liikenne tulee ruuhkautumaan, Saarentaus ennakoi.

Tämä Impilahdensilta rakennetaan yksinomaan raitiovaunujen ja linja-autojen käyttöön. Sillan rakentamisesta aiheutuvat liikennehaitat kestävät ainakin kesään 2020 asti.

 

Myös Alberganpromenadilla alkavat työt syyskuussa. Promenadilta poistetaan lämmitys jalankulun ja pyöräilyn luiskasta ja tehdään uusia koekaivauksia. Työt kestävät noin kuukauden eivätkä aiheuta kulkuyhteyksien katkeamista. Varsinainen pikaraitiotien rakentaminen aloitetaan Alberganpromenadilla arviolta huhtikuussa 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Osa kirsikkapuistosta ja parkkipaikoista jää raidejokerin alle Leppävaarassa – työt alkavat syys-lokakuussa25.5.2019 07.05
Raidejokeria rakennetaan 20 kohteessa – näillä alueilla odotettavissa ruuhkia9.8.2019 12.36
Raidejokerin liikennehaitat alkavat näkyä syksyllä – Turunväylällä lasketaan nopeuksia ja kavennetaan kaistoja3.8.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu