Kulttuuri

Airi’s lähtee valloittamaan maailmaa single kerrallaan

Airi’s-yhtyeen tuoreen singlen kuvausmaisemista voi bongata tuttuja paikkoja Espoosta.

.

Auringon lämpö ja ihmismielen synkkyys toimivat espoolaisbändi Airiksen musiikin käyttövoimina.

Airi’s-yhtyeen toinen, omakustanteinen single Does The Sun Smile To You? on juuri julkaistu.

Kuukausia mielessä muhinut bändi-idea toteutui alkuvuodesta, kun laulaja-kitaristi Joni Hartikainen ja kitaristi Tuomas Hokkanen perustivat Airiksen. Nuoret muusikot löysivät lähipiiristään bändiin kosketinsoittaja Saku Liimataisen, rumpali Thomas Auran ja basisti Julius Lindbergin. Musiikin tekemisen lisäksi 19–25 -vuotiaat miehet opiskelevat.

Airi’s tekee musiikkinsa englanniksi, koskta tavoitteena on päästä Suomea laajemmille markkinoille, Englantiin, Eurooppaan ja Amerikkaankin.

– Levy-yhtiö pitäisi löytää ja toivottavasti tämä uusi single edesauttaa sitä, Joni Hartikainen.

Bändi lähtee tavoittelemaan musiikin kuuntelijoita myös indie-kanavien kautta.

– Indie-kanavat arvostavat omakustanteita ja sitä kautta voi löytyä väylä ulkomaille. Joskus yksi biisi voi olla uran kannalta merkittävä tai sitten tarvitaan vuosien työ.

Airi’s aikoo julkaista uutta musiikkia single kerrallaan.

– Keikkakunnossa on nyt 20 biisiä ja haluamme tehdä keikkoja monipuolisesti, myös trubaduurina keikkaileva Hartikainen kertoo.

Yhtyeen nimi tulee perustajajäsenten Joni Hartikaisen ja Tuomas Hokkasen isoäitien nimistä. Airi’s on kuin aurinkojumalattaren nimitys, mikä vahvistaa yhtyeen halua tuoda aurinkosymboliikkaa esille musiikissaan ja visuaalisuudessaan.

Does The Sun Smile To You? -video on kuvattu kesämaisemissa Soukassa ja Espoonlahdessa. Kappaleen musiikkivideolla matkataan yhtenä päivänä aamusta auringonlaskuun. Single on äänitetty Tampereen Headline Studiolla ja äänittäjänä on Jani Viitanen.

Inspiraatiota bändi hakee äänimaailmaansa U2:n ja Foo Fightersin tapaisista stadionrockin ja popin suurnimistä. Airi’s määrittelee genrensä sanoilla clood & elegant. Cloodin tyyliset laulut ovat synkemmästä ja raskaammasta päästä, kun taas Elegant -kappaleet edustavat bändin iloisempaa ja popimpaa puolta.

Airi’s on keihalla Lahdessa 7. syyskuuta. Pääkaupunkiseudulla bändin seuraava keikka on 10. lokakuuta Semifinalissa kello 22.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu