Kulttuuri

Tulossa Kaj Chydenius ja Heli Laaksonen – kirjallisuus yhdistää Karatalon syksyn musiikkia, teatteria, elokuvia ja näyttelyitä

Martti Suosalo näyttelee Palvelija-monologissa Hirvihaarassa lokakuussa.

Tapio Vanhatalo

Kirjallisuus sekä lukutaidon ja -innon edistäminen ovat keskeisessä roolissa Karatalon syksyn ohjelmassa.

– Lukemiseen liittyvät teemat näkyvät niin teatteri- ja musiikkiesityksissä kuin elokuvissakin. Päätös teemasta tehtiin keväällä ja se on edelleen hyvin ajankohtainen, koska keskustelu lukemisen tärkeydestä on jatkunut, kulttuurituottaja Liisa Paatsalo sanoo.

Lukeminen näkyy nyt meneillään olevassa ja myös Karatalon syksyn tulevissa näyttelyissä. 22. syyskuuta asti jatkuva Lue minut -näyttely kutsuu lapset unenomaiseen kirjojen maailmaan.

Vuoden lopussa nähdään vielä lukuteemaan liittyen Heli Laaksosen ja Elina Warstan Aapine-näyttely, joka avautuu 1. marraskuuta. Samana päivänä runoilija, ”sanamaija” Heli Laaksonen vierailee Karatalon Karaklubilla lukemassa lounaismurteella kirjoitettuja runojaan. Laaksosen esitys lähenee stand up -komiikkaa, kun hän kertoo elämästään ja ihmettelee maailman menoa.

– Myös elokuvatarjonta on rakennettu siten, että se pohjautuu kirjoihin, Paatsalo kertoo.

Syksyn aikana nähdään muun muassa rakkaisiin klassikkoteoksiin perustuvat Onneli, Anneli ja nukutuskello sekä Maija Poppasen paluu (28.9.). Karakuvat sarjassa nähdään Kari Hotakaisen romaaniin perustuva Ihmisen osa (13.10.) ja syyslomaleffana Viiru ja Pesonen muuttaa (18.10.). Elokuviin on vapaa pääsy.

.

Heli Laaksosen lisäksi syksyn Karaklubeilla esiintyvät Kaj Chydenius ja Taru Nyman, Viitasen Piia ja Martti Suosalo.

– On hienoa, että saamme Kaj Chydeniuksen Karataloon esiintymään. Hän juhlistaa 80-vuotispäiväänsä kahdella konsertilla Finlandia-talossa, jotka on jo loppuunmyyty, Paatsalo huomauttaa.

Et tiedä mitä runo on -konsertissa perjantaina 27. syyskuuta kello 19 kuullan Kaj Chydeniuksen sävellyksiä rakastettujen runoilijoimme teksteihin. Flyygelin ääressä on maestro itse ja laulut tulkitsee Taru Nyman. Liput konserttiin lippu.fi:stä tai ovelta, jos niitä on jäljellä.

Lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama, tummanpuhuvaa luomufolkia soittava yhtye musisoi Karaklubilla 11. lokakuuta.

Syksyn viimeisellä Karaklubilla 17. marraskuuta kello 15 nähdään Palvelija-niminen, näyttelijä Martti Suosalon esittämä monologi. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä pappiin. Kaikille Karaklubeille pääsee Kaikukortilla.

Keväällä alkanut Kultuurimaistiaiset-tapahtumasarja saapuu Karataloon. Nyt matkataan Ihastuttavaan Italiaan elokuvan ja italialaisen keittiön antimien voimin. Lopuksi tanssitaan italoiskelmien tahdissa.

Yleisön pyynnöstä Karatalossa on aloitettu maksuttomat Seniorikahvit. Kohtaamisia ja kahvittelua on luvassa seuraavan kerran 7. lokakuuta, 4. marraskuuta ja 2. joulukuuta kello 9.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu