Urheilu

FC Hongan Robbie Azodo ja Arlind Sejdiu valmiina tuplamaaotteluun – Kauniaisissa pelataan maanantaina

Robbie Azodo

Sirpa Repo

Maanantaina Kauniaisten keskuskentällä on yleisölle tarjolla erikoista herkkua. Siellä ei ole pelattu maaottelua yli 10 vuoteen.

Poikien U19-maajoukkueen päävalmentaja Kai Nyyssönen valitsi joukkueeseen kaksi FC Hongan pelaajaa. He ovat kulkeneet 2001 syntyneiden maajoukkueen matkassa jo muutaman vuoden.

Robbie Azodo pelaa FC Hongassa ensimmäistä kautta. Arlind Sejdiu puolestaan laskeskelee, että hänellä taitaa olla menossa seurassa neljäs kausi.

Kumpikin on pelannut pääosan kaudesta Kakkosessa Honka Akatemian joukkueessa. Veikkausliigassakin heidän on jo nähty kentällä.

– Maajoukkueessa olemme olleet vakiokalustoa. Olemme olleet mukana tänä vuonna kaikissa maajoukkueen tapahtumissa, Sejdiu selvittää.

Kesäkuussa pelatussa Baltic Cupissa molemmat onnistuivat myös maalinteossa.

Päävalmentaja kertoo, että nyt katse on jo siirretty marraskuussa edessä oleviin EM-karsintoihin. Parhaillaan käynnissä olevan leirin aikana joukkue pelaa kaksi ottelua.

– Kohtaamme Slovakian kahdesti. Saamme heiltä tiukan vastuksen. Vieraat ovat maailmanlistalla selvästi meitä edellä, Nyyssönen tietää.

Hänen mukaansa nyt etsitään parasta mahdollista kokoonpanoa loppusyksyä ajatellen.

– Tuplamaaottelussa yritämme saada kaikille peliaikaa. Meillä on nyt erikoinen tilanne, koska joukkueessa on poikkeuksellisen paljon ulkomaiden akatemioissa pelaavia nuorukaisia.

FC Hongan Azodo tuumii, että karsinta paikasta maajoukkueeseen on päällä koko ajan niin treeneissä kuin otteluissakin.

– Koska olemme terveinä ja hyvässä vireessä, odotamme pääsevämme aloitukseen. Tavoite on pelata lokakuussa Valkeakosken turnauksessa ja lopuksi EM-karsinnoissa, kaksikko selvittää.

– Sitä odotellessa ja kovasti töitä tehden. Paikka ei tule ilmaiseksi, koska pelipaikoista on kova kilpailu, pelaajat muistuttavat.

U19-maaottelu Suomi–Slovakia maanantaina 9. syyskuuta kello 18 Kauniaisten keskuskentällä.

Viiden euron lipuista saatavat tulot Grankulla IFK Fotboll käyttää seuran junioritoimintaan.

– Palloliitto hakee jatkuvasti maaottelujärjestäjiä. Olemme hakeneet maaottelun järjestämistä kaksi kertaa viime vuosien aikana. Emme hakeneet juuri tätä. Kun sitä tarjottiin, otimme sen ihan mielellämme vastaan, seuran puheenjohtaja Jan Sten sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat