Puheenaihe

Uudet lukijalaitteet ensimmäiseksi Leppävaaraan – myös mobiililipulla pääsee pian liityntäpysäköintiin

QR-lukijat asennetaan nykyisten kortinlukijoiden rinnalle.

Jussi Vehkasalo

Myös mobiililipulla pääsee pian liityntäpysäköintiin. Ensimmäiseksi sitä testataan Leppävaaran liityntäpysäköintihallissa.

Helsingin seudun liikenne HSL tiedottaa, että loppuvuoden aikana mobiililipun QR-lukijat asennetaan kaikille liityntäpysäköintialueille.

Nykyisin niitä liityntäpysäköintialueita, joihin vaaditaan voimassa oleva joukkoliikennelippu, on voinut käyttää vain HSL-kortilla. QR-lukijat asennetaan kortinlukijoiden rinnalle.

HSL on tämän vuoden aikana valmistellut QR-lukijoiden toteutusta ja ensimmäiset laitteet on asennettu Leppävaaran liityntäpysäköintihalliin.

QR-lukijat eivät ole vielä ulkoasultaan lopulliset, vaan niihin tulee kortinlukijan kanssa samantyyliset kotelot.

Lokakuusta alkaen QR-lukijoita asennetaan kaikille niille liityntäpysäköintialueille, joissa jo on HSL-kortinlukijat. Lukijat asennetaan ensin metroradan varrelle lännestä itään, sitten muihin kohteisiin.

QR-lukijat lukevat HSL:n mobiililipun tarkastajanäkymässä olevan QR-koodin.

– Tämä mahdollistaa sen, että liityntäpysäköintipaikat ovat paitsi sekä HSL:n kortti- että mobiililippuasiakkaiden myös niiden käytössä, jotka ovat hankkineet HSL:n matkalipun jonkin liikkumis- tai yhdistämispalvelun kautta, kertoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

Myöhemmin asennukset siirtyvät kehäradan varren asemille, jonne tuodaan sekä kortinlukijoita että QR-lukijoita Vantaan kaupungin osoittamiin uusiin kohteisiin.

– Tunnistautumista lisätään yhä useammalle liityntäpysäköintialueelle, jotta niiden käyttö rajoittuisi ensijaisesti joukkoliikenteen asiakkaille, Jääskeläinen sanoo.

Mobiililipun konelukua on kehitetty yhdessä useiden kaupunkien kanssa. Koska valtakunnallinen ratkaisu vie aikaa, HSL päätti hankkia liityntäpysäköintialueille erilliset QR-lukijat, joilla mobiililipun lukeminen onnistuu.

HSL-alueella on tällä hetkellä 11 liityntäpysäköintialuetta, joiden käyttö edellyttää voimassa olevaa lippua HSL-kortilla: Matinkylä, Niittykumpu, Urheilupuisto, Tapiola, Ruoholahti, Kalasatama, Myllypuro, Leppävaara, Martinlaakso, Malmi ja Laajasalo.

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pyörä- tai autopysäköintialue lähellä asemaa tai pysäkkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pysäköinnin voi pian maksaa jo junalipun oston yhteydessä – kokeilulla VR yrittää iskeä työmatkojen markkinarakoon4.7.2019 09.10
Toivottu muutos tulee Ison Omenan pysäköintihalleihin – ”Olemme kuunnelleet asiakaspalautetta”1.4.2019 16.10
Normiautoilijalle 60 euroa, metromatkaajalle parkkimaksu vain 2 euroa päivä: "Oheispalvelu, jolla ihmisiä ohjataan käyttämään joukkoliikennettä"27.9.2017 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu