Urheilu

Espoolaisseurat täyttävät Kerassa 3–5 vuoden päästä purettavan hallin

B-tytöissä pelaavalla Venla Airaksisella alkoi jo kymmenes kausi salibandyssa ja Sandra Fredmanilla kuudes. Viime viikolla hallissa oli joukkueiden kuvausilta.

Sirpa Repo

Tilapulasta kärsivät espoolaiset urheiluseurat ovat löytäneet tyhjilleen jääneitä halleja. Nyt uuden elämän saa halli aivan rautatien ja aseman kupeessa Kerassa.

Kutojantie 12:sta on huhkittu jo kesällä. Toimintansa ovat jo aloitteet tyttöjen ja naisten salibandyseura Northern Stars ja poikajuniorien SC Wild Titans.

Northern Starsin Tapio Hämeen-Anttila on innoissaan Stars-areenaksi nimetystä tilasta. Tähän asti K3 Sports -areena Koskelossa on ollut seuran kotihalli.

– Toimimme jatkossa tässä ja Espoon kouluissa emmekä enää kaupallisissa tiloissa. Kotiottelut pelaamme täällä.

 

Seura on vuokrannut isosta hallista noin 1 000 neliötä ja rakentanut väliseinän.

– Meillä on joustolattia. Ostimme uutta vastaavan maton edulliseen hintaan. Sillä pelattiin naisten MM-kisat Tampereella nelisen vuotta sitten. Kaukalon ostimme Riiasta. Siinä on pelattu miesten MM-kisoja vuonna 2016, toiminnanjohtaja esittelee.

Hän kertoo heidän laskeneen tarkasti onko seuralla varaa tähän. Hämeen-Anttila sanoo, että ilman innokkaita talkoolaisia, apuja ja saatuja lahjoituksia, tämä ei olisi mahdollista. Kaikkiaan Stars-areenan saaminen käyttökuntoon maksoi noin 60 000 euroa.

– Kun joudumme lähtemään täältä, otamme kaukalon ja maton mukaamme. Olemme täällä kolmesta viiteen vuotta siitä riippuen, milloin rakennus puretaan, Hämeen-Anttila kertoo.

Venla Airaksinen ja Sandra Fredman ovat jo kotiutuneet uuteen kotihalliin. He pelaavat B-tyttöjen joukkueessa, joka selvitti tiensä SM-sarjaan.

Kumpikin on harrastanut salibandya useita vuosia. He ovat kokeilleet montaa muutakin lajia, mutta eivät niistä innostuneet.

– Sen kyllä tuntee, kun löytää oman lajinsa. Joukkuelaji on hieno. Tässä saa kokea kaiken yhdessä, niin voitot kuin tappiotkin, tytöt sanovat.

 

Halliin syntyy myös Olarin Voimistelijoiden OVO Training Center 2. Seura jatkaa kaikkien 22 muun tilan käyttöä jatkossakin.

OVO:n toiminnanjohtaja on tyytyväinen tämän viikon lopulla käyttöön otettavaan saliin. Linda Bergström kertoo, että tilat saadaan käyttökuntoon talkoolaisten työllä.

– Meillä on jo asennettuna 600 neliön joustokanveesi ja sen päälle saadaan matot. Lisäksi tänne tulevat muun muassa puolapuut ja balettitangot.

Bergström arvioi, että kaikkinensa voimisteluhalliin uppoaa noin 70 000 euroa.

– Täällä on katto korkealla ja tolppaväli 21 metriä. Vastaavat tilat ovat harvassa.

Bergströmin mukaan salissa tulevat harjoittelemaan oman seuran joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmennusryhmät. OVO:n noin 2 300 jäsenestä heitä on noin 400.

Kun seura ei tarvitse tilaa omaan käyttöön, siellä harjoittelee esimerkiksi maamme rytmisen voimistelun maajoukkue.

 

Kolmas halliin tuleva seura on trampoliinivoimistelun erikoisseura Voimisteluseura Bounce Espoo. Se siirtää kaiken toimintansa tähän halliin.

Toistaiseksi seura on vuokralla Kutojantie 4:ssä, jossa se aloitti alkuvuodesta 2017.

Seuran puheenjohtaja Vuokko Rantanen perustelee muuttoa tilan tarpeella.

– Voimme sen jälkeen ottaa lisää harrastajia. Tällä hetkellä heitä on jonoksi asti. Toimintamme on laajentunut ja nykytilat eivät riitä, Rantanen kertoo.

Seuran kilpapuolen urheilijoilla on puolestaan tarvetta päästä harjoittelemaan entistä korkeampaan tilaan.

–  Muutto toteutuu viimeistään vuodenvaihteessa, mutta ehkä jo aikaisemminkin. Muuttomme myötä vapautuu nykyinen salimme, jossa on noin 700 neliötä lattiapinta-alaa, vinkkaa Rantanen.

KORJATTU hallin osoite 12.9. kello 12.13

Hallin uusi elämä

Liikuntaa ja urheilua

Kutojantie 12:sta toimi aiemmin Transmeri.

Seurat vuokraavat tiloja Keran rautatieaseman vieressä olevasta rakennuksesta.

Northern Stars ja SC Wild Titans aloittaneet salibandytoiminnan tiloissa.

Olarin Voimistelijat aloittaa OVO Training Center 2 -nimetyssä osassa tämän viikon lopulla.

Voimisteluseura Bounce siirtää toimintansa rakennukseen viimeistään vuodenvaihteessa.

Rakennus suunniteltu purettavaksi kuten moni muukin alueen rakennus. Valtuuston hyväksymän Keran osayleiskaavan mukaan Keran teollisuusalue muuttuu 14 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan keskukseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Periksiantamattomuus vienyt tytöt pitkälle4.3.2016 08.10
Joustava alusta tuo voimistelijat turvallisesti alas - pääkaupunkiseudun ensimmäiset kanveesit Espoossa16.11.2016 21.15
Bouncen uudessa salissa trampat aina paikoillaan24.1.2017 10.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu