Puheenaihe

Ruuhkia luvassa ensi viikosta lähtien: Siltatyömaa tuo kiertoreittejä ja laskee nopeutta Turunväylän ja Kehä I:n liittymässä

Raidejokeri

Raidejokeria varten rakennettavan Impilahdensillan työmaa alkaa näkyä ja tuntua Turunväylän ja Kehä I:n solmukohdassa Leppävaarassa autoileville ensi viikosta lähtien.

Valmistelevia töitä kuten meluaidan purkua, perustusten tekoa ja kylttien asentamisia tehdään tällä viikolla ja osin öisin.

– Alennetut nopeusrajoitukset ja kiertoreitit ovat voimassa sitten ensi viikosta alkaen, sanoo hankepäällikkö Mira Saarentaus Espoon kaupungilta.

Sillan tukia varten ajokaistoja on paikoin kavennettava. Kiertoreitit kuulostavat hankalilta, mutta Saarentauksen mukaan kyse on vain kaistojen siirtämisestä metrin tai parin verran sivusuunnassa.

 

Työmaan kohdalla Turunväylän nopeusrajoitus alenee 60 kilometriin tunnissa molempiin suuntiin. Rajoitus koskee myös ramppeja.

Kehä I:ltä idän suunnasta Turunväylälle johtavalta rampilta poistetaan yksi kaista.

– Se on rakennusten puoleinen kaista, Saarentaus huomauttaa.

Liikenne Turunväylällä voidaan myös ajoittain katkaista räjäytysten vuoksi.

Simuloinnin perusteella ruuhkia on luvassa vilkkaimpaan aikaan.

– Ruuhka-aikojen ulkopuolella puolestaan eroa nykyiseen ei juuri ole, Saarentaus sanoo.

Oman lisänsä sumaan tuo lokakuussa alkava Väyläviraston iso urakka Kehä I:llä Laajalahdessa. Turvesuontien kohdalle rakennetaan uusi Laajalahdensolmun eritasoliittymä, joka parantaa samalla raidejokeriin liittyvien katuyhteyksien toimivuutta.

Kehä I:tä madalletaan Laajalahden ja Ruukinrannan kohdalla, jotta raiteet saadaan vietyä tien yli Kurkijoentien liittymän kohdalla.

 

Impilahdensilta luo uuden joukkoliikenneyhteyden Laajalahdesta Leppävaaraan.

Impilahdensillan katuyhteys jatkuu Kurkijoenpuiston jatkeena Turunväylän yli ja liittyy sen pohjoispuolella Linnoitustiehen.

Pikaraitiotien lisäksi sillan yli kulkee yksi bussilinja. Sillalle ei tule liikennevaloja eikä jalankulkua ja pyöräilyä.

Siltatyöt jatkuvat ensi vuoden loppuun asti. Saarentauksen mukaan liikenne palaa normaaliksi jo sitä ennen eli ensi vuoden alkusyksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uuden sillan rakentaminen myllää tieverkkoa Turunväylällä – näin liikenne muuttuu maanantaina6.9.2019 12.20
Raidejokerin liikennehaitat alkavat näkyä syksyllä – Turunväylällä lasketaan nopeuksia ja kavennetaan kaistoja3.8.2019 07.00
Raidejokerin liikennehaitat alkavat näkyä syksyllä – Turunväylällä lasketaan nopeuksia ja kavennetaan kaistoja3.8.2019 07.00
Raidejokerin rakentaminen etenee: Alberganesplanadi on työmaana seuraavan parin vuoden ajan2.9.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu