Puheenaihe

Video: Olympiastadionin salaista nurmen kasvua voi seurata livekamerasta – nurmikuiskaaja: "Siitä tulee Pohjois-Euroopan paras"

Nurmen kasvua voi seurata livekamerasta, video alla. Kuvakaappaus Greencare-nettisivulta.

_

Olympiastadionille tuodaan syksyn kuluessa Suomessa kasvatettu siirrettävä nurmi. Kasvualustaa on valmisteltu hartaasti Stadionilla, jotta nurmi juurtuisi hyvin ennen talvea. Tällä halutaan taata se, että nurmi heräisi hyvävointisena keväällä.

Nurmen kasvua voi seurata greencare.fi-nettisivulla livenä. Stadion nurmikuiskaajaksi tituleeratun kenttämestari Jani Kurvisen mukaan stadionin nurmesta on tulossa Pohjois-Euroopan paras nurmi. Sitä on kasvatettu huippulajikkeista huippusalaisessa paikassa Suomessa.

 

Stadionin uudelta nurmelta vaaditaan kovaa kestävyyttä. Nurmen on toimittava kaikissa stadionin tapahtumissa peleistä konsertteihin. Jotta nurmesta tulee huippulaatuinen, täytyy kaikkien kokonaisuuden osien, nurmilajikkeen, kasvualustan, lannoitteiden, kalkin, teknologian ja luotavien olosuhteiden, osua oikein kohdalleen.

Helsingin Uutiset vieraili Stadionilla kesäkuussa. Olympiastadionin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi paljasti tuolloin, että Olympiastadionille oli jo tehty alustavia varauksia tulevia suurtapahtumia varten. Hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan esimerkiksi konserttien artistien nimiä.

 

Nurmen vuoksi Stadionilla on tavallista enemmän salaojaputkia, tällä vältetään nurmen lätäköityminen varsinkin varjoisissa paikoissa. Kasvukerros on aiempaa läpäisevämpi, sillä nurmen on läpäistävä vettä tehokkaasti, mutta kuitenkin niin, ettei vesi huuhtele lannoitteita mukanaan. Kasvukerros ei saisi myöskään tiivistyä liian helposti ja juurten on saatava tarpeeksi ilmaa.

 

Olympiastadionista rakennetaan parhaillaan suurtapahtumien kansainväliset vaatimukset täyttävää monitoimiareena. Uusia tiloja tulee 19 290 bruttoneliötä. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä.

Stadionin tapahtumatoiminta alkaa näillä näkymin loppukesällä 2020. Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tällaisia ovat Olympiastadionin uudet penkit – kaikki keravalaisetkin mahtuvat niille istumaan11.1.2019 18.20
Tämä mies on vastuussa, kun Olympiastadion saa uuden 15000 neliön katon – "Urakkasumma on melko merkittävä"13.5.2018 07.50
Kuva: Varkaat veivät neliötolkulla nurmikkoa – "Seuraavaksi viedään varmaan puut"1.6.2018 14.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu