Minne mennä

Muotoilun ja arkkitehtuurin ystäville runsaasti ohjelmaa Design + Weegee -tapahtumassa

Design + Weegee -tapahtumassa pääsee muun muassa tutustumaan Futuro-taloon. Utopistinen muovitalo on arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema.

Ari Karttunen/ Emma

Näyttelykeskus Weegeellä vietetään lauantaina 28. syyskuuta toista kertaa Design + Weegee -tapahtumaa. Arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheista ohjelmaa on luvassa kello 11–17. Tapahtuman teemana on identiteetti.

Tapahtumassa tarkastellaan identiteettiä monelta eri kantilta, kuten mistä rakentuu paikallisidentiteetti ja kuinka brändi voi hyödyntää sitä. Teemaa pohtivat puheenvuoroissaan muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodin projektiarkkitehti Jussi Vuori, Olarin panimon myyntivastaava Hanna Montonen ja korusuunnittelija Heli Kauhanen. Juontajana toimii Maria Veitola.

 

Weegeen arkkitehtuuriin tutustutaan toimitusjohtaja ja arkkitehti Vepe Erkkilän sekä rakennesuunnittelija Kari Saarivirran opastuksella. Myös Futuro-talo avataan yleisölle.

Kaupunkikävelyillä tutustutaan Tapiolan puutarhakaupunkikaavaan sekä vanhaan ja uuteen arkkitehtuuriin. Länsimetron kulttuurikierroksella perehdytään metroasemien taideteoksiin, asemien arkkitehtuuriin ja alueiden historiaan.

Graffititaiteilija Actonin johdolla puolestaan tutustutaan 90-luvun Kivenlahteen.

Työpajoissa pääsee suunnittelemaan tulevaisuuden taloja, rakentamaan kaarnalaivoja sekä valmistamaan omaa tyyliä kuvaavia asusteita.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta weegee.fi/design.

 

Tapahtuman järjestävät Espoon modernin taiteen museo Emma, Espoon kaupunginmuseo kamu ja Suomen kellomuseo. Tapahtumaan voi osallistua museolipun (12/10 e) hinnalla. Alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu