Kulttuuri

Uutta eloa Heikintorille – Sisaret-teatteri tuo esityksensä pop up -teatteriin

Ohjaaja Kimmo Kovanen ja näyttelijä Pirre Toikkanen istahtivat hetkeksi kesken teatteritilan rakentamisen.

Anneli Tuominen-Halomo

Muun muassa kenkäkauppana toiminut liiketila Tapiolan Heikintorilla muuttuu muutaman esityksen ajaksi teatteritilaksi. Siellä esitetään Sisaret -teatterin uutuutta Hyvä minä.

 

5577737-n.jpg

Ohjaaja Kimmo Kovanen ja näyttelijä Pirre Toikkanen istahtivat hetkeksi kesken teatteritilan rakentamisen. Kuva: Anneli Tuominen-Halomo

 

– Olemme jo pitkään haaveilleet tyhjän liiketilan muuttamisesta pop up -teatteriksi, Pirre Toikkanen kertoo.

Hän sekä työryhmään kuuluva Kimmo Kovanen ovat espoolaisia, joten he ovat nähneet, miten Tapiolan ensimmäinen tavaratalo on tyhjentynyt liikkeistä ja muuttunut aika surulliseksi paikaksi.

– Siitä syntyi idea, että veisimme esityksiä Heikintorille. Otimme yhteyttä tilan omistajiin ja saimme myönteisen vastaanoton, Pirre Toikkanen kertaa.

Nyt työryhmä on omin käsin muuntanut noin 300 neliöisen tilan teatteriesityksille sopivaksi. Tarvittava rekvisiitta on hankittu kirpputoreilta ja tuolit huudettu huutokaupasta.

 

5577738-n.jpg

Pirre Toikkanen odottaa jännittyneenä, miten yleisö löytää Sisaret-teatterin esityksiin Heikintorille. Hänen esittämänsä roolihahmo juo esityksessä usein teetä. Kuva: Anneli Tuominen-Halomo

 

 

– Haluamme viedä teatteria ihmisten luo. Uskomme, että pop up -teatteriin lähtemisen kynnys on matalammalla kuin teatteritaloon lähtemisen kynnys, Pirre Toikkanen miettii.

Hyvä minä on syvällinen tutkielma ihmisyydestä. Sisaret-teatterin esitys on teemaltaan jatkumoa keväällä 2017 Lapinlahden vanhassa mielisairaalassa Helsingissä nähdylle ja Anton Tsehovin Kolmen sisaren pohjalta tehdylle esitykselle.

Hyvä minä -näytelmässä Ihminen muuttaa uuteen kaupunkiin ja Kohtalo puuttuu elämän kulkuun tuomalla mukaan Tyypin menneisyydestä.

Työryhmä lupaa, että esitys itkettää, naurattaa ja herättää myötätuntoa. Se synnyttää yhteiskunnallista keskustelua muutoksesta, yksinäisyydestä ja valinnoista, mutta ei syytä eikä opeta eikä tarjoa vastauksia. Katsoja saa mahdollisuuden kokea näyttämön tapahtumia oman elämäntilanteensa kautta.

Hyvä minä -näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Kimmo Kovanen, rooleissa nähdään Pirre Toikkanen ja Maija Virtanen. Visuaalinen suunnittelu Maija Virtanen ja Heidi Fyhr, äänisuunnittelu Sami Silén, valosuunnittelu Lasse West.

Ensi-ilta on 11. lokakuuta kello 19. Esitykset jatkuvat lokakuun loppuun. Liput Holvi.com tai ovelta.

Esitys on saanut tukea Espoon kaupungilta.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Remontin piti alkaa tänä syksynä, toisin kävi – Heikintorin tilat tyhjenevät ja paikat rapistuvat2.10.2019 06.45
"Miksi Helsingissä on, mutta Espoossa ei?" Rapistuvasta Heikintorista ehdotetaan kauppahallia – Pyörittelimme sellaista mahdollisuutta itsekin, sanoo pääomistaja2.12.2018 06.45
Vuosia rapistunut Heikintorin kauppakeskus Tapiolassa vaaditaan suojeltavaksi2.11.2018 11.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu