Kulttuuri

Kolmekymppinen Espoon kaupunginteatteri odottaa yhä tilaratkaisua

Suomen kansainvälisenäkin teatterina toimivat Espoon kaupunginteatteri täyttää tänä vuonna pyöreitä vuosia. Takana on 30 värikästä vuotta. Samaan aikaan Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistys täyttää 35 vuotta. Merkkipäiviä on vietetty tänään.

Teatterin tulevaisuutta varjostaa kuitenkin tällä hetkellä huoli teatterin tiloista. Kaupunginteatterin Revontulihallin vuokrasopimus päättyy vuoden 2020 lopussa.

Sekä Espoon kaupunginteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Paula Viljakainen että teatterinjohtaja Erik Söderblom korostavat, että tilaratkaisulla on kiire.

– Teatteri suunnittelee toimintansa vuosiksi etukäteen. Tällä taataan parhaiden tekijöiden saatavuus. Nykyinen tilanne tekee pitkäjänteisen ohjelmistosuunnittelun mahdottomaksi, mikä vaikuttaa haitallisesti teatterin tarjoamien esitysten laatuun, Söderblom sanoo.

– Jotta arkkitehtuurikilpailun pohjalta teatterin tilojen, kulttuurikeskuksen, kulttuuriaukion ja sen ympäristön suunnittelu ja toteutus jatkuisi keskeytyksettä, hankkeelle tarvitaan aikataulu ja rahoitussuunnitelma sekä valtuuston päätös, Viljakainen painottaa.

Teatterin 30-vuotisjuhlaan Espoon kaupungin tervehdyksen tuonut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula uskoi, että teatterilla on vuonna 2025 erinomaiset tilat käytössään osana Tapiolan kulttuurikeskusta.

– Tällöin meillä on kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti jotain ainutlaatuista, kansainvälisestikin näytettävää.

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys perusti vuonna 2017 stipendirahastoonsa Liisa ja Olli Männikön stipendin kunnioittamaan Olli Männikön kolmikymmenvuotista työtä Espoon kaupunginteatterin hyväksi.

Olli Männikkö on kannatusyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja ja hän on toiminut teatterisäätiön hallituksen puheenjohtajana säätiön perustamisesta lähtien vuoden 2017 loppuun saakka.

Ensimmäinen Liisa ja Olli Männikön stipendin sai Esitystalous -teossarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Juha Jokela.

Perustelujen mukaan teossarja on merkittävällä tavalla sekä taiteellisesti että taloudellisesti edistänyt teatterin toimintaa tällä vuosikymmenellä. Esitystalous-näytelmät myös lisäsivät teatterin tunnettavuutta Espoossa, koko pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisestikin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu