Puheenaihe

Pääkaupunkiseudun curling-toiminta on hiipunut – IS: junioritoimintaa ei ole lainkaan

Kuvituskuva

Vuonna 2006 Suomessa elettiin varsinaista curling-huumaa Torinon olympialaisten hopeamitalin myötä. Myös Suomen curling-joukkueen kapteenin Markku Uusipaavalniemen omistamassa Helsingin Oulunkylässä sijaitsevassa curling-hallissa kävi paljon pelaajia.

Suomessa ja pääkaupunkiseudulla curling-innostus on kuitenkin vähitellen hiipunut. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ei nykyään ole lainkaan järjestelmällistä junioritoimintaa ja Oulunkylän curling-halli on jo pitkään paininut talousongelmien kanssa, kertoo Ilta-Sanomat.

Suomen curlingliiton puheenjohtaja Olli Rissanen pitää tilannetta lajin tulevaisuuden kannalta huolestuttavana. Lajilta puuttuu niin sanottu urheilijan polku, jossa curlingin kokeilemisesta kiinnostuneesta lapsesta tai aikuisesta voisi sulavasti tulla lajin harrastaja. Rissasen mukaan rekisteröityjä pelaajia on yhteensä noin 100, eikä organisoitua ja aktiivista yhteistyötä joukkueiden ja hallin välillä ole.

Curlingliitto aikoo lisätä junioritoimintaa ensi vuonna alkavalla koulujen ja paikallisten seurojen yhteistyöllä. Liitto myös lainaa kouluihin lattiacurling-tarvikkeita, joilla lapset voivat pelata sisätiloissa esimerkiksi liikuntatunneilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu