Puheenaihe

Nämä baarit lakkasivat olemasta Helsingissä – "Badding ei soi enää levyautomaatista"

Entinen Ruokabaari (lempinimeltään Patteribaari) Pitäjänmäessä on nyt pizzeria Benitto.

Sakari Nupponen

Taiteilija Mauri Antero Nummisen kirja Baarien mies tallensi erään aikakauden, joka ei koskaan palaa. Tämän saimme todeta, kun kiersimme Nummisen vuonna 1986 kirjassaan mainitsemia Helsingin baareja. Tässä poimintoja:

Mikan Mestaa Malmilta ei enää löydy. Se toimi Turkhaudantie 4:ssä autokorjaamon tiloissa, naapurinaan vaihtoautoliike Auto Bike Oy. Vanha talo jäi jo 1980-luvun alussa caterpillarin alle.

Korsubaarin (lempinimeltään Mätäjoen kasino) julkisivun peittävät puut ja pensaikot Pitäjänmäen Korsutiellä. Matala rakennus on nyt asuintalo, menneestä ajasta muistuttaa parturiliikkeen kyltti.

Ruokabaarissa (lempinimeltään Patteribaari) Pitäjänmäentiellä toimii tyypillinen etninen pikaruokapaikka Benitto: pizzaa ja muuta sellaista kotiinkuljetuksella. Baddingin Tähdet, Tähdet ei soi enää tiuhaan levyautomaatista.

Mutteribaari on ja pysyy. Nyt se edustaa lauttasaarelaista hillittyä porvariston charmia. Kanelintuoksuinen kahvila Café Mutteri. Rakennus on vuodelta 1927.

Ruokala Vinssi Katajanokalla on ikään kuin ”alalla”, mutta tänään se myy tarjoilijoiden ja merimiesten virkapukuja.

Mignon on vuosien saatossa ollut töölöläinen kahvila ja galleria. Tällä hetkellä se on valoisa tyhjä tila vailla käyttöä ja ilman Mechelininkadun lehmusten varjoa.

Grilli Bertina tunnetaan nyt siis nimellä Pub Aleksis K. Samalla paikalla on ollut ruokalatoimintaa jo vuodesta 1922.

LUE MYÖS: Laki lopetti Suomen keskiolutbaarit, mutta säilyikö tunnelma? – tätä kaikkea löytyi, kun toimittaja kiersi M.A. Nummisen 1986 jättämiä jälkiä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Laki lopetti Suomen keskiolutbaarit, mutta säilyikö tunnelma? – tätä kaikkea löytyi, kun toimittaja kiersi M.A. Nummisen 1986 jättämiä jälkiä9.10.2019 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu