Urheilu

Special Olympics täydentää Finlandia Trophyn  – Viveca Lindfors siirsi kauden avausta

Hyvän viime kauden luistellut Viveca Lindfors perui osallistumisensa Finlandia Trophyyn. Hän ei kilpaile vaan kuntouttaa selkäänsä.

Arkisto/Sirpa Repo

Taitoluistelun Finlandia Trophy Espoo saa uuden sarjan. Naisten ja miesten yksinluistelun, pariluistelun, jäätanssin ja muodostelmaluistelun lisäksi Metro-areenalla kilpaillaan Special Olympics -sarjassa.

Kansainvälisen Luisteluliiton kilpailukalenterissa Finlandia Trophy on ainoa kisa, jossa Special Olympics -sarja on mukana.

Kehitysvammaisten luistelijoiden sarjaan on tulossa yhteensä 19 urheilijaa kahdeksasta maasta. Osallistujista neljä on suomalaisia.

– Tämä on valtavan suuri asia kehitysvammaisille. Nyt heitä arvostetaan tasa-arvoisesti ihmisinä ja urheilijoina, iloitsee Special Olympics -kisan vastuuhenkilö Matti Putila.

Hän kertoo taitoluistelun kehittävän muun muassa keskittymiskykyä, pitkäjänteisyyttä ja motorisia taitoja.

– Soveltava taitoluistelu sopii naisille ja miehille erittäin hyvin. Nyt voimme tuoda lajia esiin ja toivottavasti saamme lisää harrastajia mukaan toimintaan.

Kilpailuosio toteutetaan yhteistyössä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry:n kanssa.

 

Finlandia Trophy järjestetään tämän viikon perjantaista sunnuntaihin. Kilpailuihin on taas tulossa useita arvokisamitalisteja ja kotimaan parhaita taitoluistelijoita.

Espoon Jäätaitureiden EM-kisojen pronssimitalisti Viveca Lindfors ei ennakkotiedoista poiketen kilpaile Trophyssa. Hän kuntouttaa vielä selkäänsä ja siirtää kisakauden aloittamista myöhempään syksyyn.

Suomea MM-kisoissa edustanut Emmi Peltonenkin aloittaa kilpailukautensa myöhemmin. Alun perinkään hän ei ollut tulossa Trophyyn.

Jäällä nähdään sen sijaan muun muassa muutaman vuoden takainen MM-pronssimitalisti Gabrielle Daleman ja perinteiseen tapaan Elizaveta Tuktamysheva.

Miesten sarjan tähti on hallitseva MM- ja olympiahopeamitalisti Shoma Uno.

Jäätanssissa nimekkäin pari on Madison Chock-Evan Bates. Juulia Turkkila-Mathias Versluis joutuu jättämään kisan väliin loukkaantumisen vuoksi.

Pariluistelun kovimmat nimet ovat junioreiden maailmanmestarit Anastasia Mishina-Aleksandr Galliamov.

Luistelijoita tulee kaikkiaan yli 20 maasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jäätanssipari Turkkila-Versluis joutuu jättämään väliin Espoon Finlandia Trophyn2.10.2019 12.55
Viveca Lindfors saa nyt tuulettaa EM-pronssia25.1.2019 21.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu