Puheenaihe

HS: Mikael Jungnerilta villi ehdotus asukaspysäköinnin hinnan nostamisesta 300 eurosta yli 600 euroon – vastineeksi HSL vuosilippu AB-vyöhykkeelle

Jungner perustelee ehdotustaan sillä, että yleistyisi ajatus ennemminkin palvelusta kuin jonkin asian omistamisesta. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Mikael Jungner heitti Twitteriin ehdotuksen, joka hänen mukaansa nopeuttaisi turhista autoista luopumista.

– Helsingissä voisi nostaa asukaspysäköinnin hintaa 650 eurolla vuodessa ja antaa jokaiselle tunnuksen haltijalle vastineeksi HSL vuosilipun AB-vyöhykkeelle, entinen Sdp:n kansanedustaja ehdottaa.

HS selvitti viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajan Mikael Jungerin ajatuksen taustaa. Idean takana on muovata ihmisten ajattelua enemmän siihen suuntaan, että liikkuminen on palvelu.

– Ei niinkään, että sinä omistat jotain, vaan että se on palvelua. Joskus käytät jotain välinettä, joskus jotain toista, Jungner kertoi HS:lle.

 

Asukaspysäköinti maksaa nykyään enimmillään 312 euroa vuodessa. Sen sijaan 650 euroa on suunnilleen sen verran, mitä aikuisen pääkaupunkiseutua kattava AB-lippu joukkoliikenteeseen nykyisin maksaa.

– Minun arvioni mukaan tässä olisi aika paljon voittajia ja aika vähän häviäjiä, Jungner sanoi HS:lle.

Nyt kun keskustatunneli-idea haudataan maan alle, ja Helsinki edelleen haluaa vähentää yksityisautoilua keskusta-alueella, Jungnerin kaltaiset ehdotukset saattavat lähitulevaisuudessa hyvinkin olla relevantteja, arvioi HS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Metron vuorovälejä tihennetään kasvavien matkustajamäärien vuoksi 2020-luvun lopulla10.10.2019 20.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu