Puheenaihe

Espoonlahti on saamassa viimein aluekirjaston – ensimmäisestä päätöksestä ehti vierähtää yli 12 vuotta

Espoonlahden uusi aluekirjasto on avautumassa Lippulaivan uuteen kauppakeskukseen arviolta kahden ja puolen vuoden kuluttua.

Havainnekuva/JKMM

Espoonlahden aluekirjasto näyttää toteutuvan viimeinkin yli vuosikymmenen jatkuneen pallottelun jälkeen. Kirjastolle vuokrataan tilat uudesta Lippulaivasta.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana kirjaston hankesuunnitelman, joka on alun perin hyväksytty vuonna 2007.

Kirjastolle on tarkoitus vuokrata uuden kauppakeskuksen kolmannesta kerroksesta vajaat 3 000 neliötä tilaa yhdessä tasossa.

Kirjaston yhteyteen tulee myös kaupungin asiointipiste. Lippulaivaan on kaavailtu myös laajempaa kaupungin palvelutoria Ison Omenan tapaan, mutta se ratkaistaan myöhemmin.

Lippulaivan rakennuttaa Citycon Oy, jolta kaupunki vuokraa kirjastotilat. Vuokraksi on neuvoteltu runsaat 900 000 euroa vuodessa.

Uusi aluekirjasto korvaa Soukan ja Kivenlahden kirjastot. Kivenlahden kirjasto toimii väliaikaisesti kauppakeskus Pikkulaivassa, koska entisistä tiloista jouduttiin luopumaan Kivenlahdessa sisäilmaongelmien takia.

Lippulaivan rakennustyöt ovat käynnissä. Citycon on kertonut, että kauppakeskus on valmis keväällä 2022.

Espoonlahden aluekirjasto on ollut tapetilla pitkään. Vuosien mittaan sijoitusvaihtoehtoja on ollut seitsemän, kunnes päädyttiin Lippulaivaan.

Hanketta on matkan verralla karsittu. Aluksi kirjaston yhteyteen kaavailtiin myös kulttuuriareenaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aluekirjastolle varataan tilat uuteen Lippulaivaan17.5.2016 20.35
Lippulaiva sai rakennusluvan valituksista huolimatta 16.9.2019 13.20
Lippulaivaa rakennuttava Citycon ei halua spekuloida metron viivästymisellä: "Meillä on kaksi ja puoli vuotta aikaa"21.8.2019 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu