Puheenaihe

Lukiolaiset vaativat väistötiloja ulosmarssilla Espoossa – "Ollaanko siirtymässä etäopiskeluun?"

Huonokuntoinen Leppävaaran lukiorakennus oli määrä sulkea vuoden vaihteeseen mennessä. Väistötilat eivät kuitenkaan valmistu siihen mennessä.

Sirpa Repo

Leppävaaran lukion oppilaat marssivat koulusta ulos tulevana torstaina, koska haluavat lopullisesti ulos koulurakennuksestaan viimeistään joulukuun loppuun mennessä.

Leppävaaran lukion oli määrä päästä muuttamaan Karaportin väistötiloihin vuoden vaihteessa, mutta tilojen valmistuminen on viivästymässä kolmella kuukaudella.

– Kenelläkään ei ole tietoa siitä, missä me opiskellaan kahden kuukauden päästä. Ollaanko siirtymässä etäopiskeluun? Se ei ole hirveän realistinen, mutta näyttää ainoalta vaihtoehdolta, sanoo oppilaskunnan varapuheenjohtaja Joonatan Saarenmaa.

Leppävaaran lukion piti päästä väistötiloihin jo täksi syksyksi, mutta sopivia tiloja ei löytynyt. Leppävaaran lukiossa kärsitään sisäilmaongelmista ja vanhoja tiloja sovittiin käytettävän enintään tämän vuoden loppuun.

– Suhteellisen katastrofaalinen tilanne, Saarenmaan summaa.

 

Toimitusjohtaja Maija Lehtinen Tilapalvelut-liikelaitoksesta kertoo, että Karaportin tilat ovat valmistumassa Leppävaaran lukion käyttöön näillä näkymin maaliskuussa.

– Meidän tavoitteemme on, että opetus voisi jatkua siellä (Leppävaarassa) niin, ettei väliväistöä tarvita, Lehtinen sanoo.

Lehtinen kertoo, että Tilapalvelut seuraa lukiorakennuksen sisäilman laatua jatkuvasti.

– Jos väliväistö tarvitaan, niin sitten se tulee, Lehtinen jatkaa.

 

Saarenmaan mukaan Leppävaaran lukiossa ei ole juuri oppilaita, jotka eivät olisi oireilleet huonon sisäilman vuoksi jollain tapaa. Saarenmaan mukaan parisenkymmentä oppilasta on joutunut vaihtamaan oireilun vuoksi koulua.

– En itse oireile kovin helposti, enkä ikinä ajatellut saavani oireita, mutta täällä pää tosiaan tulee tunneilla kipeäksi, toista vuotta Leppävaaran lukiossa opiskeleva Saarenmaa kuvailee.

Saarenmaan kertoo, että opiskelijakunnan hallitus kysyi opiskelijoiden mielipidettä ulosmarssista ja ulosmarssin kannalla oli 99 prosenttia oppilaista.

– Että Karaportin tilat pystyttäisiin kiirehtimään meille valmiiksi vuodenvaihteeseen tai että saisimme toiset tilat ettei tarvitsisi miettiä, että joudumme jäämään tänne pidemmäksi aikaa, Saarenmaa summaa opiskelijoiden toiveen.

Myös lukion opettajakunta on huolissaan tilanteesta. Opettajakunta on oppilaskunnan tavoin pyytänyt Espoon kaupunginhallitukselta pikaisia toimia, jotta Leppävaaran lukiolle löydettäisiin hätäväistötilat vuoden loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yhdeksän koulua vailla liikuntatiloja Espoossa – syynä väistöratkaisut9.10.2019 06.45
Karamalmille syntymässä kampus – Leppävaaran lukio muuttaa helmikuussa2.9.2019 07.00
Leppävaaran lukiossa iloitaan väistötiloista –"Toivottomuus näkyi henkilökunnassakin"19.2.2019 06.45
Mitta täyttyi Leppävaaran lukiossa – "Sisäilmaongelmia laastaroitu 6–8 vuotta ja aina menee kosmeettisemmaksi"31.10.2018 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu