Puheenaihe

Mikko Kaukonen Suomen edustajaksi maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun

Mikko Kaukonen.

Anneli Tuominen-Halomo

Suomen Bocuse d’Or -edustaja valittiin lauantaina maamme tähän mennessä korkeatasoisimmassa kokkauskarsinnassa Helsingin Messukeskuksessa. Viini & Ruoka -tapahtumassa Suomen edustajan paikan maailman vaativimmassa kansainvälisessä kokkikilpailussa voitti keittiömestari Mikko Kaukonen. Hän työskentelee Food Camp Finlandissa, johon kuuluu mm. Michelin-ravintola Olo. 

Kilpailutehtävän pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen siika ja meriravut sekä liha-annoksessa luullinen porsaan kylki ja porsaan sorkka.

– Kilpailu oli todella kovatasoinen. Oli ilo esitellä kansainväliselle Bocuse d’Or -tuomaristolle suomalaisen keittiön tasoa, totesi tuomariston puheenjohtaja, keittiömestari Matti Jämsén.

Toiseksi kilpailussa tuli Kalle Tanner, kolmanneksi Erik Mansikka ja neljänneksi Tommi Tuominen.

Mikko Kaukosen Bocuse d’Or -kauden 2020 - 2021 ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Tallinnassa toukokuussa 2020. Euroopan osakilpailusta kymmenen maata jatkaa Lyoniin, jossa pidetään koko Bocuse d’Orin finaali tammikuussa 2021.

Olon lisäksi Mikko Kaukonen on työskennellyt mm. Groteskissa, Lyonissa ja Bellevuessa. Huhtikuussa hänet valittiin Vuoden kokiksi 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu