Puheenaihe

Maksullista pysäköintiä Espoon kaduilla ja parkkipaikoilla esitetään – aloitus kolmessa kaupunkikeskuksessa

Pysäköinti Espoon kaupungin omistamilla alueilla on maksutonta. "Parkkisakon" voi kuitenkin saada.

Espoossa nostetaan esille jälleen maksullisen pysäköinnin järjestäminen kaupungin omistamilla parkkipaikoilla. Nykyisin pysäköinti on maksutonta, mutta valvottua.

Espoon kaupungin omistamilla maa-alueilla on noin 15 000 parkkipaikkaa. Kaikki ne ovat maksuttomia.

Sen sijaan yksityisiä maksullisia parkkipaikkoja on eri puolilla kaupunkikeskuksia.

Aivan uusi asia ei maksullinen pysäköinti Espoossakaan ole. Tapiolassa ja Leppävaarassa oli yli 10 vuotta sitten muutamia maksullisia kaupungin parkkipaikkoja, mutta niistä luovuttiin. Silloin ne toimivat kolikoilla vanhanmallisissa ”tolpissa”.

Kaksi vuotta sitten harkittiin kokeilua maksullisesta pysäköinnistä Tapiolassa ja Leppävaarassa. Kokeilua ei silloin toteutettu.

Maksullinen pysäköinti liittyy Espoon pysäköinnin toimenpideohjelmaan, jota on päivitetty vuodelta 2017. Espoon kaupunginhallitus käsittelee päivitettyä ohjelmaa ensi maanantaina.

Vuoteen 2022 ulottuvassa ohjelmassa maksullisuus esitetään aloitettavaksi Leppävaarasta, Tapiolasta ja Matinkylästä. Jatkossa maksullisuusalueita voidaan lisätä.

Ehdotuksen mukaan pysäköinti maksaisi Leppävaaran ja Tapiolan ”hotspot-paikoilla” 2 €/h ja maksualueiden kaikilla muilla paikoilla 1 €/h.

Pysäköinnin maksullisuus olisi voimassa arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 8–18.

Ohjelmassa perustellaan maksullista pysäköintiä sillä, että se vapauttaa kadunvarsien ja yleisten alueiden paikat asiointi- ja vieraspysäköintiin sekä ohjaa asukkaat pysäköimään taloyhtiöiden pysäköintialueille ja -laitoksiin.

Kehittämistoimenpiteen myötä Espoossa on helpompi liikkua ja pysäköidä. Kun pysäköintipaikan löytyminen helpottuu, vähenee turha liikenne ja päästöt vähenevät, perusteluissa todetaan.

Perusteluissa huomautetaan, että ilmaisia pysäköintipaikkoja ei ole nytkään, vaan aina parkkipaikkojen ja -ruutujen kustannukset joku maksaa eli kaupungin kaikki veronmaksajat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pysäköintiliikennemerkki aiheuttaa hämmennystä Espoon keskuksessa – kaksi ruutua vienyt auto selvisi ilman sakkoja30.9.2019 06.20
Uudet lukijalaitteet ensimmäiseksi Leppävaaraan – myös mobiililipulla pääsee pian liityntäpysäköintiin10.9.2019 09.29
Autoilija ja ParkkiPate riitelivät P-merkistä hovissa asti – Yli 3 500 eurojen lasku lankesi korkoineen8.10.2019 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu