Puheenaihe

Kehä I:n tunneli valmistui, mutta tornitalojen työmaalla Keilaniemessä on hiljaista – "Suunnittelua viedään eteenpäin", SRV:stä vakuutetaan

Keilaniemeen on tarkoitus rakentaa neljä pyöreää asuintornia, joista kaksi rakennuttaa SRV ja kaksi Espoo. Havainnekuva. Arkkitehtitoimisto SARC. Arkkitehtitoimisto SARC

Kehä I:n Keilaniemen tunneli on valmis, mutta sen puistokannen viereen suunniteltujen yhteensä neljän tornitalon työmaalla on hiljaista. Kaksi kaupungin omistamista rakennuspaikoista on vielä myymättä. Toiset kaksi Espoo on myynyt SRV:lle. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi tätä tonttikauppaa koskevat valitukset viime kesänä.

Lopullista päätöstä tornien rakentamisesta SRV ei kuitenkaan ole tehnyt. Päätös tehdään markkinatilanteen mukaan, aikaisintaan ennakkomarkkinoinnin jälkeen.

– Tornien suunnittelua viedään eteenpäin ja niiden ennakkomarkkinointi alkaa aikaisintaan 2020 alkuvuodesta, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola selvittää.

 

Toimitusjohtajan saappaisiin juuri astuneella Sipolalla on haastava tehtävä edessään. Hänen pitäisi saada vireillä olevista Helsingin ja Espoon tornihankkeista sellaisia, että ne houkuttelevat ostajia.

SRV on vaikeuksissa Kalasatamaan vajaa vuosi sitten rakennetun kauppakeskus Redin vuoksi, kertoi muun muassa Talouselämä (2.8.2019).

Vaikeudet eivät kuitenkaan tule Sipolan mukaan vaikuttamaan asuintornien rakentamiseen Keilaniemeen.

– Redin Majakan rakentamisen opit ovat siirrettävissä Keilaniemen tornien rakentamiseen, millä on suuri arvo. Keilaniemen tornien rakentamispäätös on normaaliin tapaan riippuvainen kysynnästä, kohteen taloudellisen yhtälön toteutumisesta ja rakentamisen rahoituksesta, Sipola kertoo sähköpostitse.

Hän sanoo, että rakentamispäätöstä tehtäessä he arvioivat muun muassa kysyntää, hintatasoa ja rakentamisen kustannuksia, jotta he voivat varmistaa kohteen olevan myös liiketaloudellisesti järkevä.

Espoo omistaa alueelta rakennuspaikat kahdelle tornitalolle, mutta näiden myymistä kaupunki ei kiirehdi.

– Kaupunki seuraa tilannetta ja odottaa sopivaa hetkeä. Niissä on hyvää potentiaalia tulevaisuutta silmällä pitäen. Arvo pikemminkin koko ajan nousee, joten ei meillä ole mitään hätää niiden kanssa, Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen sanoo.

Hän nostaa esiin senkin näkökulman, että samalle paikalle ei ole tarkoituksenmukaista tehdä montaa työmaata yhtä aikaa.

Keilaniemen Kehä I tunnelin päälle rakennettu kansi on tuonut positiivista virettä alueelle, kertoo Mäkinen. Hän arvioi, että alue on tällä hetkellä erityisen vetovoimainen yrityksille. Monia hankkeita onkin suunnitteilla alueelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keilaniemenpuisto rakentuu jo tunnelin päälle – 2 hehtaarin viheralueelle mahtuu lahopuutarhakin16.10.2019 06.45
Keilaniemen jättitorneja jarruttanut valitus nurin KHO:ssa – ensimmäisen asuintornin rakentaminen voi alkaa 20209.7.2019 13.15
Keilaniemeä suunnitellaan kilpaa ylöspäin – norjalaisyhtiö kaavailee täyttömaalle Suomen korkeinta taloa14.10.2019 12.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu